Συνταγή: Κοτόπουλο παστιτσάδα
Μια συνταγή ποίημα, που προέρχεται από την Ιταλία αλλά την έχουμε συνδέσει με την Κέρκυρα.
Κάποια πιάτα είναι για όλες τις ώρες, κάποια άλλα για τα μεσημέρια της Κυριακής. Μια τέτοια συνταγή ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με άρωμα Ιταλίας.
Ο γνωστός σεφ παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά κοτόπουλο παστιτσάδα: μια συνταγή που «γεννήθηκε» στην Ιταλία, την αγαπήσαμε όλοι στην Κέρκυρα, θέλει ώρα, τρόπο και καθόλου κόπο.
Τα υλικά
1 κοτόπουλου
500 γρ. μακαρόνια νο10
2 λευκά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
6 κόκκοι μπαχάρι
2 ξύλα κανέλας
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
60 ml ξύδι
100 γρ. μέλι
4 ντομάτες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Το κοτόπουλο με το κόκκαλο, γιατί αυτή η συνταγή θέλει αρκετή όλα βράσιμο και χρειάζεται το ωραίο ζουμί.
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα (σε δυνατή φωτιά) βάζουμε λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε κομμάτια και τα έχουμε περάσει από λίγο αλεύρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μπαχαρικά: δάφνη, κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα: κρεμμύδι, σκόρδο, ξύδι, πελτές ντομάτας, λίγο σάλτσα ντομάτας και πιπέρι γλυκό.
Ανακατεύουμε, καπακώνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μια ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν γίνει το κοτόπουλο, βράζουμε τα μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, για να «τραβήξουν» τη σάλτσα.
- Αλλαγές στον πολιτικό χάρτη μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Το δίπολο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η αντίδραση της Κουμουνδούρου
- Βρήκε τον «νέο» Έντεγκααρντ η Άρσεναλ: Στόχος των «κανονιέρηδων» ο Γκιουλέρ
- Οι «παραμορφωμένες» πόζες της Νικόλ Κίντμαν – Ποζάρει αλά 80s για το περιοδικό W
- Οχάιο: Iσχυρή έκρηξη σε σπίτι στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα
- Ευρωπαϊκός κλάδος Airbnb: Αδικαιολόγητοι και δυσανάλογοι οι κανόνες βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Βαρκελώνη
- Κυβέρνηση: Το πρώτο μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ από την στιγμή που πήρε θέση «αξιωματικής αντιπολίτευσης»