Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός των 22 τελικών, το γκολ που δεν μπήκε και «αυτά που δεν… γίνονται»

Ο Ολυμπιακός των 22 τελικών, το γκολ που δεν μπήκε και «αυτά που δεν… γίνονται»

Ο Ολυμπιακός έχασε στην Τρίπολη ένα παιχνίδι στο οποίο είχε 22 τελικές προσπάθειες και δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο φινάλε έχασε και τον Γιαζιτσί στο ντεμπούτο του διεθνούς άσου

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, τρεις μέρες μετά την μεγάλη νίκη επί της Μάλμε στην Σουηδία για το Γιουρόπα Λιγκ και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την χθεσινή γκέλα της ΑΕΚ στις Σέρρες.

Το παιχνίδι στην έδρα του Αστέρα έχει διπλή «ανάγνωση» αλλά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί η μεγάλη εικόνα πριν κάποιος περάσει στην ανάλυση επιμέρους στοιχείων της αναμέτρησης.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να επισημάνει κάποιος είναι πως η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη δεν ήταν κακή όπως ήταν με τον Λεβαδειακό. Δεν έχει καμιά σχέση η απόδοση των «ερυθρόλευκων» στο ένα ματς με το άλλο.

Προφανώς όμως κάποια πράγματα δεν έγιναν σωστά από τους πειραιώτες στην αναμέτρηση της Τρίπολης και γι’ αυτό άλλωστε ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον Αστέρα.

Υπάρχουν όμως και κάποια στοιχεία που αυτομάτως φέρνουν στην σκέψη μια έκφραση που χρησιμοποιούν συχνά πυκνά όλοι στο ποδόσφαιρο.

«Αυτά δεν γίνονται…». Κι όμως έγιναν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στην Τρίπολη και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν από την ομάδα της Τρίπολης.

Και έγιναν γιατί πολύ απλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν φρόντισαν να κάνουν το αυτονόητο, στο διάστημα που πίεσαν ασφυκτικά τον Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας την μια φάση μετά την άλλη.

Ο Ολυμπιακός ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο έκανε 15 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι πέντε τουλάχιστον ήταν εξαιρετικές φάσεις για να σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι. Οι φάσεις δηλαδή βγήκαν, οι ευκαιρίες έγιναν.

Και θα ρωτήσει εύλογα κάποιος, «το γκολ μπήκε»; Όχι είναι η απάντηση κι απ’ την στιγμή που ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από το γκολ τα πράγματα αυτομάτως γίνονταν όλο και πιο δύσκολα.

Σε αυτό το διάστημα υπάρχει το «πρέπει» για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει όταν σ’ ένα ημίχρονο έχει 15 τελικές προσπάθειες, ειδικά μάλιστα σε εκτός έδρας ματς.

Πάμε και στην φάση που σκόραρε ο Αστέρας, μ’ ένα σουτ που δεν θα απειλούσε τον Τζολάκη αλλά μια προβολή του Γιαμπλόνσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα γκολ από το πουθενά καθώς από ένα σουτ που βρέθηκε πόδι παίκτη των γηπεδούχων για να την στείλει στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός δεν αμύνθηκε σωστά στην φάση καθώς μετά το κόρνερ ο παίκτης του Αστέρας σούταρε ανενόχλητος, καθώς δεν υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού σε ακτίνα 15 μέτρων για να πάρει την απόκρουση.

Και σα να μην έφτανε αυτό για τους «ερυθρόλευκους», στο δεύτερο μέρος υπήρξαν κι εκεί φάσεις με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ελ Κααμπί, αλλά και πάλι το γκολ δεν μπήκε για τους πειραιώτες.

Και σα να μην έφτασαν όλα όσα προαναφέραμε, ο Γιαζιτσί που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο φινάλε και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση του διεθνούς μεσοεπιθετικού.

Το «σκηνικό» στην Τρίπολη από πλευράς απόδοσης των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν απογοητευτικό όπως ήταν κόντρα στον Λεβαδειακό ή τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Όταν όμως ο Ολυμπιακός κάνει 22 τελικές στην αντίπαλη εστία και δεν καταφέρνει να σκοράρει, τότε υπάρχει θέμα.

Κι αυτό το θέμα πρέπει να το λύσουν και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του.

Only in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024