Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Oλυμπιακός: Ο γρίφος του γκολ

Oλυμπιακός: Ο γρίφος του γκολ

Ο Ολυμπιακός είναι αυτονόητο πως πρέπει να βρει λύσεις στο θέμα της παραπάνω δημιουργίας ευκαιριών και της επίτευξης γκολ.

Μπορεί μια ομάδα να πηγαίνει καλά στην Ευρώπη και να χάνει βαθμούς σε παιχνίδια με τους λεγόμενους «μικρούς αντιπάλους» στην ελληνική Λίγκα; Κι όμως συμβαίνει και αυτό παρατηρείται με την περίπτωση του εφετινού Ολυμπιακού.

Από τη μία πλευρά έχουμε τον θρίαμβο επί της Μπράγκα και το σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο με τη Μάλμε και στον αντίποδα βλέπουμε ανέλπιστο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Γ. Καραϊσκάκης, γκέλα στο ίδιο γήπεδο με τον Λεβαδειακό (2-2) και ήττα στην Τρίπολη (0-1) από τον Αστέρα. Είναι διαφορετικές ομάδες; Όχι. Ωστόσο, μάλλον δεν κάνουν τις ίδιες προσεγγίσεις στους αγώνες, αφήστε και το γεγονός πως και τα ματς δεν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ βρίσκει παραπάνω χώρους και μπορεί να επιτεθεί, να αξιοποιήσει την ταχύτητα του Ζέλσον και τον οίστρο του Ελ Κααμπί. Αντίθετα, στην Ελλάδα το ζητούμενο σχετίζεται με τη δημιουργία ευκαιριών και παράλληλα με την αξιοποίησή τους. Συχνά πυκνά, μάλιστα, έχει να διασπάσει αμυντική διάταξη που μοιάζει με …πούλμαν, σύμφωνα με την ποδοσφαιρική διάλεκτο. Ηταν αυτό που προέκυψε με τον Παναιτωλικό. Κόντρα στον Λεβαδειακό, η αστάθεια και η ελλιπής συγκέντρωση έφεραν το 2-2 και τα «πάνω κάτω» στον αγώνα. Οσον αφορά στην Τρίπολη, ναι μεν γεννήθηκαν ευκαιρίες, υπήρξε όμως ατυχία και αστοχία.

Η ατυχία και οι αλλαγές

Ατυχία γιατί από μια κόντρα ο Γιαμπλόνσκι έβαλε μπροστά στο σκορ τον Αστέρα, οι γηπεδούχοι στη συνέχεια κλείστηκαν και ιδιαίτερα μετά το 65’ , όπως παραδέχθηκε και ο κόουτς της ομάδας, Σάββας Παντελίδης, είχαν το μυαλό μόνο στα μετόπισθεν και κράτησαν το μηδέν «με νύχια και δόντια». Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε την ιδέα των αλλαγών και κατέληξε σε αυτή θέλοντας να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές μετά την επιτυχία στη Σουηδία.

Μέσα οι Γκαρθία, Στάμενιτς, Μασούρας, Κωστούλας, Γιάρεμτσουκ, συν τον Αποστολόπουλο στη θέση του λαβωμένου Ορτέγκα. Πάει να πει «φρέσκια πόδια» και παράλληλα, στα χαφ ξανά ο Ροντινέι για τη δημιουργία και ο Κωστούλας λίγο πίσω από τον Γιάρεμτσουκ και σε ρόλο που είχαμε ξαναδεί και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Δεν βγήκαν οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ, ούτε ο Γιάρεμτσουκ έδωσε όσα περίμενε ο προπονητής.

Ας προστεθεί, βέβαια, πως οι αυτοματισμοί σε μια ομάδα απαιτούν τον χρόνο τους. Και το plan b ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο να μπουν μέσα, αν αυτό χρειαζόταν, τα «βαριά χαρτιά». Παρουσιάστηκε η ανάγκη. Στο σχήμα ο Εσε. Ο Γιαζίτσι που δυστυχώς τραυματίστηκε. Ο Μαρτίνς με τη γνωστή διάθεση. Ο Γουίλιαν που φάνηκε μόνο όταν έκανε ένα ωραίο άνοιγμα στον συμπατριώτη του, τον Ροντινέι. Και ο Ελ Κααμπί με την κεφαλιά-οβίδα στο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να ανέβει στη βαθμολογία και δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της ΑΕΚ στις Σέρρες. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να βρει λύσεις στο θέμα της παραπάνω δημιουργίας ευκαιριών και της επίτευξης γκολ. Να αποκτήσει ισορροπία σε Ευρώπη και Ελλάδα, γιατί τα 12 γκολ ενεργητικό στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι αριθμός που μια τοπ ομάδα οφείλει να βελτιώσει.

Οσον αφορά στον Αστέρα, έκανε την έκπληξη και θυμίζει σε όλους πως τούτη τη σεζόν μοιάζει με το σύνολο που μπορεί να προκαλεί προβλήματα στους δυνατούς: επτά βαθμούς δεν έχει πάρει, άλλωστε, απέναντι στον Παναθηναϊκό(1-0), τον Αρη (1-1) και τον Ολυμπιακό (1-0);

Only in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024