Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ηγουμενίτσα: Περιπέτεια για πάνω από 500 επιβάτες στο πλοίο «Αγία Θεοδώρα»

Ηγουμενίτσα: Περιπέτεια για πάνω από 500 επιβάτες στο πλοίο «Αγία Θεοδώρα»

Προσάραξε στα ρηχά της Ηγουμενίτσας το πλοίο «Αγία Θεοδώρα» που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα με πάνω από 500 επιβάτες.

Το βράδυ της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου περίπου στις 19:00, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Αγία Θεοδώρα» που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, κόλλησε σε αβαθή ανοιχτά 4 μίλια έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και προσάραξε κοντά στις εκβολές του Καλαμά.

Στο πλοίο επιβαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν περάσει στην Κέρκυρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβατών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το «Αγία Θεοδώρα» αναχώρησε από την καθυστέρηση λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων και επιβατών

Πιό συγκεκριμένα πρόκειται για 550 επιβάτες, ανάμεσά τους οικογένειες και παιδιά αλλά και τα οχήματά τους. Στο πλοίο βρίσκονται επίσης και 16 μέλη πλήρωμα.

Οι επιβάτες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thespro.gr.

Ασαφής ο λόγος

Το «Αγία Θεοδώρα» έχει σταματήσει και μεταξύ των επιβατών, ένας εκ των οποίων επικοινώνησε με το epirusgate.gr, αναφέρει ότι υπάρχει ανησυχία για τους πραγματικούς λόγους διακοπής του ταξιδιού, καθώς αναφέρεται πως πριν τη διακοπή του, ακούστηκε δυνατός θόρυβος.

Σκάφη του Λιμενικού καθώς και ρυμουλκά από την Ηγουμενίτσα είχαν μεταβεί στο σημείο για να αξιολογήσουν την κατάσταση και την ώρα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ώστε να μετακινηθεί το πλοίο.

Ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις έδειχναν ότι η προσάρτηση πιθανόν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Επιβάτης στο πλοίο αυτή την ώρα, ανέφερε πως στις 19:00 το απόγευμα το πλοίο μάλλον προσέκρουσε σε αβαθή και οι επιβάτες είδαν την άμμο που σήκωσε η προπέλα του πλοίου. Όπως είπε στα 20 λεπτά έγινε η πρώτη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα.

Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός, σύμφωνα με όσα αναφέρονται.

Only in

Το ατιμώρητο έγκλημα του δοσιλογισμού – μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ

Οι εκφραστές του δοσιλογισμού στην Ελλάδα ουδέποτε τιμωρήθηκαν, πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Αντιθέτως, στελέχωσαν τον κρατικό μηχανισμό και ο ακροδεξιός σπόρος τους ανθεί ως σήμερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024