Συνταγή: Λεμονάτο κοτόπουλο με λαχανικά
Μια συνταγή διαφορετική που συνδυάζει διάφορες γεύσεις -λίγο ελληνική, λίγο ασιατική κουζίνα- για να μην τρώμε συνεχώς τα ίδια.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Σε ποιον δεν έχει τύχει να ανοίγει τα ντουλάπια της κουζίνας, να βλέπει διάφορα υλικά και να δοκιμάζει μια διαφορετική συνταγή; Σε αυτή τη λογική μας βάζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά λεμονάτο κοτόπουλο με λαχανικά, μια συνταγή όμως που δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή της μητέρας μας. Όπως είπε, έχει από ελληνικές μέχρι ασιατικές γεύσεις «για να μην τρώμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια».
Τα υλικά
1 κιλό μπούτι κοτόπουλο
2 λευκά κρεμμύδια
4 καρότα
3 κολοκύθια
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 λεμόνια τον χυμό τους
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 κ.σ. κάρυ
250 γρ. βρασμένα ρεβύθια
αλάτι
Το μυστικό
Στην αρχή βάζουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά για να πάρει τις σωστές γεύσεις και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι με λάδι ρίχνουμε τα μπούτια κοτόπουλο για να τα «θωρακίσουμε».
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, κάρυ, τα βρασμένα ρεβύθια, το καρότο, το κολοκύθι και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά βάζουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα, την κόκκινη πιπεριά και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Σημείωση: είναι πιο σωστό, ακολουθώντας τα ίδια βήματα, να κάνουμε αυτή τη συνταγή στην κατσαρόλα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις