Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βελτιώνεται το σεξ κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης;

Βελτιώνεται το σεξ κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης;

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να έχετε διαβάσει, το σεξ γίνεται όλο και καλύτερο σε αυτό το σημείο της ζωής σας.

Οι φήμες λένε ότι η περιεμμηνόπαυση είναι μια δεύτερη εφηβεία.

Αν έχετε έμμηνο ρύση, αυτή η ιδέα σας τρομάζει. Έρευνες έχουν συνδέσει τη γυναικεία εφηβεία με το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη. Είναι εύκολο να υποθέσετε ότι η περιεμμηνόπαυση σημαίνει όχι μόνο παρόμοια συναισθηματική αναταραχή, αλλά και το τέλος της σεξουαλικής σας ζωής.

Μια μελέτη έδειξε ότι το 69% των γυναικών αντλούν μεγάλο μέρος των πληροφοριών για την περιεμμηνόπαυση από το διαδίκτυο. Και ενώ οι δυσκολίες είναι υπαρκτές και χρήζουν υποστήριξης, τα δημοσιεύματα σχετικά με την περιεμμηνόπαυση και το σεξ φαίνονται παραπλανητικά. Χαμηλή λίμπιντο. Κολπική ξηρότητα. Μια σεξουαλική ζωή που συρρικνώνεται και πεθαίνει.

Η Shannon Chavez, αδειούχος ψυχολόγος και πιστοποιημένη σεξουαλική θεραπεύτρια, μιλώντας στην ιστοσελίδα HuffPost, ανέφερε πως δεν δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο πώς να «αγκαλιάσουμε αυτό το σεξουαλικό στάδιο της ζωής νιώθοντας δυνατές και έτοιμες» λόγω της δαιμονοποίησης της περιεμμηνόπαυσης. «Συχνά αντιμετωπίζεται ως ένα τέλος της γονιμότητας και, ως εκ τούτου, ως ένα τέλος της σεξουαλικής ζωής».

Οι γυναίκες αποθαρρύνονται από το να διερευνήσουν τρόπους προσαρμογής στις σεξουαλικές αλλαγές και έτσι είναι συχνά πεπεισμένες ότι η επιθυμία, η ζωντάνια και η σεξουαλικότητά τους μειώνονται με την ηλικία, δήλωσε η Chavez.

Όμως, το σεξ μπορεί να βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης και μετά, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ας ακούσουμε όσα έχουν να πουν.

Αυξημένη επιθυμία για σεξ

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν χαμηλή λίμπιντο κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης, αλλά πολλοί βιώνουν το αντίθετο λόγω των ορμονών. Η γυναικολόγος και ειδικός στην εμμηνόπαυση Dr. Heather Bartos επισημαίνει τους κοινούς λόγους που ευθύνονται για αυτό, όπως οι λιγότερες γονικές ευθύνες σε αυτό το στάδιο της ζωής σας.

«Μπορεί επιτέλους να αισθάνεστε τώρα, στην περιεμμηνόπαυση, ότι είστε στην καλύτερη φάση της ζωής σας και αυτό είναι ένα πολύ σέξι συναίσθημα», δήλωσε. Δεδομένου ότι ο εγκέφαλος είναι το πιο ισχυρό σεξουαλικό όργανο, πρόσθεσε, η ικανότητα να χαλαρώνετε περισσότερο στα 40 ή 50 σας μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική επιθυμία. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που οι μεγαλύτερες γυναίκες αναφέρουν ότι κάνουν πιο ικανοποιητικό σεξ από τις νεότερες γυναίκες.

Καλύτεροι σύντροφοι και εμπειρίες

«Δεν ανεχόμαστε τις αηδίες που υποφέραμε στα νιάτα μας», δήλωσε η Bartos. Διαπιστώνει ότι «η γυναίκα στην περιεμμηνόπαυση θέλει να έχει προκαταρκτικά, να την τιμούν και να την αγαπούν κατά την διάρκεια του σεξ».

Το να μιλάτε ελεύθερα μπορεί επίσης να ενισχύσει τη συνολική σεξουαλική εμπειρία στην περιεμμηνόπαυση. «Όταν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο, συχνά είμαστε πιο άνετοι στο να συζητούμε τι θέλουμε και τι χρειαζόμαστε όσον αφορά το σεξ, γεγονός που οδηγεί σε βαθύτερη σύνδεση και αμοιβαία ευχαρίστηση», δήλωσε η Chavez.

«Το σεξ είναι συχνά πιο απολαυστικό, επειδή κάνουμε συζητήσεις με τους συντρόφους τους, μιλάμε σε έναν θεραπευτή για τις ανησυχίες μας και δεν αισθανόμαστε απομονωμένοι», ανέφερε η ειδικός.

Προκλήσεις ως ευκαιρίες

Οι ευχάριστες περιπέτειες κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης μπορεί να απαιτούν την επίλυση ορισμένων προβλημάτων. Και αυτό μπορεί να βελτιώσει το σεξ.

«Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για βαθύτερη σύνδεση μέσω της επικοινωνίας, της εξερεύνησης και της δημιουργικότητας, γεγονός που αλλάζει το τοπίο και τη δυναμική των σεξουαλικών σχέσεων», δήλωσε η Chavez.

Η Maria S., μια 48χρονη μητέρα και εκπαιδευτικός, αποδίδει στις προκλήσεις της περιεμμηνόπαυσης το γεγονός ότι έχει περισσότερους οργασμούς. «Μέχρι τη δεκαετία των 30 μου μπορούσα να τελειώσω …με συνέπεια», δήλωσε στη HuffPost. «Πριν από λίγους μήνες, δοκίμασα το πρώτο μου sex toy επειδή δεν είχα οργασμό τόσο συχνά και τώρα έχω μερικές φορές δύο».

Το sex toy, συγκεκριμένα ένας δονητής, τη βοήθησε να ανακαλύψει μια περιοχή του σώματός της που μπορεί να την φέρει σε οργασμό, είπε, είτε χρησιμοποιεί sex toy είτε όχι.

*Με πληροφορίες από: HuffPost |  August McLaughlin

Only in

Το ατιμώρητο έγκλημα του δοσιλογισμού – μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ

Οι εκφραστές του δοσιλογισμού στην Ελλάδα ουδέποτε τιμωρήθηκαν, πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Αντιθέτως, στελέχωσαν τον κρατικό μηχανισμό και ο ακροδεξιός σπόρος τους ανθεί ως σήμερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024