Να μην αφήσουμε ξανά στο σκοτάδι να νικήσει, επισημαίνει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά, «η 28η Οκτωβρίου υπενθυμίζει το έπος της Αλβανίας. Τις ηρωικές εκείνες σελίδες που γράφτηκαν με αίμα και θυσία».

«Να αποτίσουμε φόρο τιμής στις πιο ηρωικές και σπουδαίες σελίδες του ελληνικού λαού»

Προσθέτει ότι «το σπουδαίο κίνημα της ΕΑΜικής Αντίστασης που ακολούθησε λίγο αργότερα απέναντι στο ναζισμό και στους Έλληνες συνεργάτες του».

Τέλος, η Νέα Αριστερά σημειώνει ότι «την ώρα που το τέρας του φασισμού βγαίνει ξανά στην επιφάνεια, με τις δυνάμεις του μισούς να κερδίζουν έδαφος, είναι όσο ποτέ αναγκαίο η μνήμη να λειτουργήσει ως καταλύτης της αντίστασης».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί μια ισχυρή υπόμνηση για τον όλεθρο που έφερε ο Ναζισμός στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

84 χρόνια μετά από εκείνο το πρωί που ήχησαν οι σειρήνες οι οποίες σήμαναν την εισβολή των φασιστών του Μουσολίνι ανοίγοντας τον δρόμο για την πιο σκοτεινή και καταστροφική περίοδο στην σύγχρονη ιστορία της χώρας, αυτή της Ναζιστικής κατοχής.

Η 28η Οκτωβρίου υπενθυμίζει παράλληλα το έπος της Αλβανίας. Τις ηρωικές εκείνες σελίδες που γράφτηκαν με αίμα και θυσία.

Το σπουδαίο κίνημα της ΕΑΜικής Αντίστασης που ακολούθησε λίγο αργότερα απέναντι στο ναζισμό και στους Έλληνες συνεργάτες του. Μέχρι και σήμερα αποτελεί παράδειγμα για το  πώς μπορεί να νικηθεί ο φασισμός. Με αγώνα, αντίσταση, αλληλεγγύη και υψηλά ιδανικά.

Να διαφυλάξουμε τη μνήμη, να αποτίσουμε φόρο τιμής στις πιο ηρωικές και σπουδαίες σελίδες του ελληνικού λαού. Να σταθούμε απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό, στην σχετικοποίηση του φασισμού και στην ωραιοποίηση της φασιστικής δικτατορίας Μεταξά.

Την ώρα που το τέρας του φασισμού βγαίνει ξανά στην επιφάνεια, με τις δυνάμεις του μισούς να κερδίζουν έδαφος, είναι όσο ποτέ αναγκαίο η μνήμη να λειτουργήσει ως καταλύτης της αντίστασης. Να μην αφήσουμε ξανά στο σκοτάδι να νικήσει. Έτσι τιμάμε την ιστορία μας.