Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΗΠΑ: Ακραία ρητορική των Ρεπουμπλικανών στη Νέα Υόρκη – Η Χάρις είναι ο Αντίχριστος και ιερόδουλη

Εκλογές ΗΠΑ: Ακραία ρητορική των Ρεπουμπλικανών στη Νέα Υόρκη – Η Χάρις είναι ο Αντίχριστος και ιερόδουλη

Ομιλητές των Ρεπομπλικανών χαρακτήρισαν το Πουέρτο Ρίκο «πλωτό νησί σκουπιδιών», την υποψήφια Καμάλα Χάρις «Αντίχριστο» και πρώην ιερόδουλη σε εκδήλωση που μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξένησε μια συγκέντρωση με ωμές και ρατσιστικές προσβολές στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης, μετατρέποντας αυτό που η εκστρατεία του είχε ονομάσει ως την εκδήλωση στην οποία θα εκφωνούσε το τελικό του μήνυμα. Και τι μήνυμα ήταν αυτό.

Με λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν από την ημέρα των εκλογών, οι ομιλητές στη συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής χαρακτήρισαν το Πουέρτο Ρίκο «πλωτό νησί σκουπιδιών», αποκάλεσαν την αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις «Αντίχριστο» και είπαν ότι η γυναίκα που διεκδικεί να γίνει η πρώτη γυναίκα και πρώτη μαύρη γυναίκα πρόεδρος είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως …πόρνη.

«Δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά υπάρχει κυριολεκτικά ένα πλωτό νησί σκουπιδιών στη μέση του ωκεανού αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι λέγεται Πουέρτο Ρίκο», είπε ο Τόνι Χίντσκλιφ, ένας stand-up κωμικός του οποίου η ομιλία περιελάμβανε επίσης ρατσιστικά σχόλια για τους Λατίνους, τους Εβραίους και τους Μαύρους, όλοι βασικοί ψηφοφόροι στις εκλογές που απέχουν μόλις εννέα ημέρες.

Ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως κωμικός Τόνι Χίτσκλιφ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών κατονόμασε το Πουέρτο Ρίκο «πλωτό νησί σκουπιδιών» υποννοώντας πως τα σκουπίδια είναι οι κάτοικοι. Το Πουέρτο Ρίκο παρότι δεν αποτελεί αναγνωρισμένη πολιτεία των ΗΠΑ, βρίσκεται υπό αμερικανικό έλεγχο.

Εκστρατεία τρόμου, ψευδείς ισχυρισμοί και … κυριολεκτική δαιμονοποίηση μιας πολιτικής αντιπάλου

Το «αστείο» του (με το οποίο δεν γέλασαν ιδιαίτερα οι παρευρισκόμενοι) επικρίθηκε αμέσως από την εκστρατεία της Χάρις, καθώς ανταγωνίζεται με τον Τραμπ για να κερδίσει τις κοινότητες των Πορτορικανών στην Πενσιλβάνια και σε άλλες πολιτείες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Πορτορικανός σούπερ σταρ της μουσικής Μπαντ Μπάνι υποστήριξε την υποψηφιότητα Χάρις λίγο μετά την εμφάνιση του Χίντσκλιφ.

Η συνήθως μαχητική εκστρατεία του Τραμπ έκανε το σπάνιο βήμα να πάρει αποστάσεις από τον Χίντσκλιφ. «Αυτό το αστείο δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του προέδρου Τραμπ ή της προεκλογικής εκστρατείας», ανέφερε σε δήλωσή της η Λατίνα ανώτερη σύμβουλος Ντανιέλ Αλβάρεζ.

Αλλά και άλλοι ομιλητές έκαναν εμπρηστικά σχόλια. Ο παιδικός φίλος του Τραμπ, Ντέιβιντ Ρεμ, αναφέρθηκε στον Χάρις ως «αντίχριστο» και «διάβολο» σε μια ρητορική που έχει πιάσει στους κύκλους των Ευαγγελιστών οι οποίοι πιστεύουν πως κατά την απόπειρα δολοφονίας του ο Τραμπ σώθηκε από τον Θεό. Ο επιχειρηματίας Γκραντ Καρντόνε είπε στο πλήθος ότι η Χάρις «και οι νταβατζήδες χειριστές της θα καταστρέψουν τη χώρα μας».

Η κεντρική εκδήλωση αντανακλούσε τον τόνο του πρώην προέδρου καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίτης εκστρατείας του για τον Λευκό Οίκο. Αν και απέφυγε να το κάνει την Κυριακή, ο Τραμπ συχνά καταφέρεται εναντίον της Χάρις με προσβλητικούς και προσωπικούς όρους ο ίδιος, αμφισβητώντας τις τελευταίες εβδομάδες τη διανοητική της σταθερότητα και τη νοημοσύνη της, καθώς και αποκαλώντας την «τεμπέλα», μια κλασσική ρατσιστική ατάκα που χρησιμοποιείται εναντίον των μαύρων.

Ο επιχειρηματίας Γκραντ Καρντόνε είπε η Χάρις «και οι νταβατζήδες χειριστές της θα καταστρέψουν τη χώρα μας», ισχυριζόμενος πως η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι ιερόδουλη.

Μια σουρρεαλιστική υπερπαραγωγή

Η εκδήλωση ήταν ένα σουρεαλιστικό θέαμα στο οποίο συμμετείχαν ο πρώην επαγγελματίας παλαιστής Χαλκ Χόγκαν, ο τηλεοπτικός ψυχολόγος Δρ Φιλ, ο πρώην οικοδεσπότης του Fox News Τάκερ Κάρλσον , πολιτικοί, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, καθώς και ένας καλλιτέχνης που ζωγράφισε μια εικόνα του Τραμπ να αγκαλιάζει το Empire State Building. Όλα αυτά χωρίς την παραμικρή συνοχή.

Αφού τον παρουσίασε η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, ο πρώην πρόεδρος ξεκίνησε κάνοντας τις ίδιες ερωτήσεις που κάνει στην αρχή κάθε πρόσφατης συγκέντρωσης:«Είστε καλύτερα τώρα από ό,τι ήσασταν πριν από τέσσερα χρόνια;». Το πλήθος απάντησε με ένα ηχηρό «Όχι!».

«Αυτές οι εκλογές είναι μια επιλογή μεταξύ του αν θα έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια μεγάλης ανικανότητας και αποτυχίας ή αν θα ξεκινήσουμε τα σπουδαιότερα χρόνια στην ιστορία της χώρας μας», είπε.

Ο Τραμπ πρόσθεσε την Κυριακή μια νέα πρόταση στον κατάλογο των φορολογικών περικοπών του με στόχο να κερδίσει τους ηλικιωμένους και τους εργάτες, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη όρκους για τον τερματισμό της φορολόγησης των παροχών κοινωνικής ασφάλισης, των φιλοδωρημάτων και των αμοιβών για υπερωρίες. Μια φορολογική πίστωση για τους φροντιστές ανήμπορου μέλους της οικογενείας τους. Η Χάρις έχει προτείνει ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των δαπανών κατ’ οίκον φροντίδας για τους ηλικιωμένους Αμερικανούς.

Ο Έλον Μασκ αναμένεται εφόσον εκλεγεί ο Τραμπ να ηγηθεί μιας επιτροπής κυβερνητικής αποτελεσματικότητας για τον έλεγχο ολόκληρης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Θανατική ποινή μόνο για μετανάστες – Ο Έλον Μασκ πρόεδρος επιτροπής κυβερνητικής αποτελεσματικότητας

Κατά τα άλλα, ο Τραμπ επανέλαβε γνωστές ρατσιστικές ατάκες για την εξωτερική πολιτική και τη μετανάστευση σε μια εκστρατεία τρόμου, ζητώντας τη θανατική ποινή για κάθε μετανάστη που σκοτώνει έναν πολίτη των ΗΠΑ και λέγοντας ότι την ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του, «η εισβολή των μεταναστών στη χώρα μας τελειώνει». Καθώς οι δηλώσεις του Τραμπ πλησίαζαν σε μια ώρα, κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να αποχωρούν.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ, ο οποίος μίλησε νωρίτερα και παρουσίασε τη Μελάνια Τραμπ, είχε εξέχουσα θέση στο κλείσιμο του προεκλογικού μηνύματος του Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος αποκάλεσε τον Μασκ «ιδιοφυΐα» και «ξεχωριστό». Ο Μασκ αναμένεται μέσα από πρόσφατο σχέδιο του Τραμπ να ηγηθεί μιας επιτροπής κυβερνητικής αποτελεσματικότητας για τον έλεγχο ολόκληρης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Αρκετές από τις επιχειρήσεις του Μασκ, συμπεριλαμβανομένων των Tesla και SpaceX, έχουν μεγάλα κυβερνητικά συμβόλαια ή έχουν βασιστεί σε αμερικανικές επιδοτήσεις, ενώ ο Μασκ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις μετά από αναφορές ότι έχει μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Μασκ αναμένεται να διωχθεί για την δωροδοκία ψηφοφόρων.

«Τα χρήματά σας σπαταλούνται και το τμήμα κυβερνητικής αποτελεσματικότητας θα το διορθώσει αυτό», δήλωσε ο Μασκ πριν πάρει θέση εκτός σκηνής δίπλα στη Μελάνια Τραμπ. Πολλοί από τους ομιλητές της Κυριακής εμφανίστηκαν στη σκηνή του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων. Αυτή τη φορά, οι ίδιοι ομιλητές φώναξαν και καταφέρθηκαν περισσότερο εναντίον των Δημοκρατικών.

O παλαιστής σόουμαν του πάλαι ποτέ WWF, εδώ και περίπου 6 μήνες είναι σόουμαν υπέρ του Τραμπ.

Ο πρώην παλαιστής πλέον μάχεται για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Χόγκαν, επιστρέφοντας στο χώρο όπου εμφανιζόταν πριν από χρόνια ως επαγγελματίας παλαιστής, φάνηκε να αναβιώνει τον χαρακτήρα του, εμφανιζόμενος φορώντας μια γιγαντιαία κόκκινη, πορτοκαλί και κίτρινη μπόα και κουνώντας μια μεγάλη αμερικανική σημαία καθώς πόζαρε και χόρευε. Έφτυσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, φλέξαρε (επέδειξε) επανειλημμένα τους μύες του και είπε στο κοινό: «Ο Τραμπ είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να διορθώσει αυτή τη χώρα σήμερα».

Ορισμένοι Δημοκρατικοί, που αποκαλούν τον Τραμπ φασίστα, συνέκριναν την κυριακάτικη εκδήλωσή του με μια φιλοναζιστική συγκέντρωση στον Κήπο τον Φεβρουάριο του 1939. Αρκετοί ομιλητές την Κυριακή επιτέθηκαν εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, επειδή είπε πρόσφατα ότι ο Τραμπ θα «αναπαριστούσε» το γεγονός του 1939. Ένας από αυτούς, ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Σιντ Ρόζενμπεργκ, απηύθυνε μια βρισιά στην Κλίντον.

«Ε, παιδιά, τώρα τρέχουν και προσπαθούν να μας αποκαλέσουν ναζιστές και φασίστες», είπε η Αλίνα Χάμπα, μία από τις δικηγόρους του Τραμπ, η οποία τύλιξε ένα αστραφτερό σακάκι “MAGA” πάνω από το βήμα καθώς μιλούσε.«Και ξέρετε τι ισχυρίζονται, παιδιά; Είναι πολύ τρομακτικό. Ισχυρίζονται ότι θα τους κυνηγήσουμε και θα προσπαθήσουμε να τους βάλουμε στη φυλακή. »

Δήλωσε ο Χόγκαν με το τραχύ γρύλισμά του: «Δεν βλέπω κανέναν βρωμερό ναζί εδώ μέσα».

Το αφήγημα του «εσωτερικού εχθρού» που παίζουν οι Ρεπουμπλικανοί, έχει εξοργίσει τους Δημοκρατικούς, καθώς η φράση συνήθως επιφυλλάσσεται για τους προδότες.

Ο Τραμπ καταγγέλει ως πολιτικά υποκινούμενες τις διώξεις εναντίον του

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αύξησε τις καταγγελίες του για «εσωτερικούς εχθρούς», κατονομάζοντας εγχώριους πολιτικούς αντιπάλους, και πρότεινε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να τους κυνηγήσει. Η Χάρις, με τη σειρά του, έχει αναφερθεί στον Τραμπ ως φασίστα. «Απλώς σας δείχνει ότι έχει μεγαλύτερο κοινό από οποιονδήποτε άνθρωπο που έχει ζήσει ποτέ», δήλωσε ο Φϊλιπ Ντ’ Αγκοστίνοι, παλιός υποστηρικτής του Τραμπ από το Κουίνς, τη συνοικία όπου μεγάλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει μια περίπλοκη ιστορία με τον τόπο όπου έχτισε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία και που τον έκανε σταρ των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων και των ριάλιτι. Οι κάτοικοί του του απήγγειλαν πέρυσι κατηγορίες για 34 κακουργήματα που αφορούν παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων. Κρίθηκε ένοχος στην υπόθεση αυτή, ενώ κρίθηκε επίσης υπεύθυνος σε αστικό δικαστήριο για επιχειρηματική απάτη και σεξουαλική κακοποίηση.

Όμως ο Τραμπ έχει μιλήσει για την επιθυμία του να πραγματοποιήσει μια συγκέντρωση στον χώρο που ονομάστηκε «Η πιο διάσημη αρένα του κόσμου» από τότε που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία. Το συλλαλητήριο ήταν μία από τις πολλές παρακάμψεις που έχει κάνει ο Τραμπ από τις πολιτείες που δίνουν τη μάχη, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης συγκέντρωσης στην Κοατσέλα της Καλιφόρνιας και συγκεντρώσεων στην ακτή του Τζέρσεϊ και στο Νότιο Μπρονξ.

Μετά την μη υποστήριξη των Δημοκρατικών από μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, οι Ρεπουμπλικανοί είναι αισιόδοξοι πως θα κερδίσουν τις 4 από τις 7 αμφιταλαντευόμενες πολιτείες.

Οι περιοδείες σε Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια έδωσαν στον Τραμπ πολύτιμη τηλεοπτική κάλυψη

Αν και ορισμένοι απέρριψαν τις στάσεις αυτές ως εκδηλώσεις ματαιοδοξίας που αποσκοπούν στην ενίσχυση του εγωισμού του Τραμπ, οι συγκεντρώσεις εγγυήθηκαν στον Τραμπ εθνική κάλυψη που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να προσεγγίσει τους λίγους εναπομείναντες αναποφάσιστους ψηφοφόρους της χώρας, πολλοί από τους οποίους δεν λαμβάνουν τις ειδήσεις τους από παραδοσιακά μέσα. Ο έτερος στόχος είναι οι 7 αμφίρροπες πολιτείες που θα κρίνουν την επόμενη ή τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η Νέα Υόρκη δεν έχει ψηφίσει Ρεπουμπλικανό για πρόεδρο εδώ και 40 χρόνια. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Τραμπ να συνεχίσει να επιμένει ότι πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει. Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί επίσης μια χούφτα αμφίρροπων θέσεων για το Κογκρέσο που θα μπορούσαν να καθορίσουν ποιο κόμμα θα ελέγχει τη Βουλή των Αντιπροσώπων το επόμενο έτος.

Ο Τραμπ χρησιμοποιεί συστηματικά τη γενέτειρά του ως ένα σκοτεινό παράδειγμα μεγαλούπολης που δεν έχει μεγάλη ομοιότητα με την πραγματικότητα. Την έχει παρουσιάσει ως γεμάτη εγκληματικότητα και κατακλυσμένη από βίαιες συμμορίες μεταναστών που έχουν καταλάβει τις λεωφόρους 5η και Μάντισον και έχουν καταλάβει την κεντρική πλατεία Τάιμς.

Την Κυριακή, ωστόσο, ο Τραμπ ήταν πολύ πιο κολακευτικός για την πόλη. Είπε ότι «καμία πόλη δεν ενσαρκώνει περισσότερο το πνεύμα» και την ενέργεια του αμερικανικού λαού και μίλησε για την παρακολούθηση αγώνων μπάσκετ και χόκεϊ στο ιστορικό κλειστό των New York Knicks.

Αφού ο Τραμπ ολοκλήρωσε την ομιλία του μετά από μία και πλέον ώρα, ο τραγουδιστής της όπερας Κρίστοφερ Μάκιο ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει το τραγούδι «New York, New York». Ο πρώην πρόεδρος χαμογέλασε και λικνίστηκε ελαφρά, ενώ η σύζυγός του στεκόταν αμήχανα δίπλα του στη σκηνή.

Only in

Το ατιμώρητο έγκλημα του δοσιλογισμού – μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ

Οι εκφραστές του δοσιλογισμού στην Ελλάδα ουδέποτε τιμωρήθηκαν, πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Αντιθέτως, στελέχωσαν τον κρατικό μηχανισμό και ο ακροδεξιός σπόρος τους ανθεί ως σήμερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024