Τα μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν ότι από την ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκε και ένας άμαχος, εκτός από τους τέσσερις στρατιώτες.

Η Τεχεράνη δεν έχει αναφέρει επίσημα τον θάνατο αμάχου, ενώ προσπαθεί να υποβαθμίσει ως αποτυχημένα τα ισραηλινά χτυπήματα.

Το Ισραήλ είπε ότι εξαπέλυσε επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους του Ιράν καταστρέφοντας εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων.

«Ο Allahverdi Rahimpour, ένας άμαχος που σκοτώθηκε κοντά στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίθεσης του σιωνιστικού καθεστώτος, κηδεύτηκε», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε επίσης τον θάνατο.

Ο Allahverdi Rahimpour σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Το Ιράν είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι τέσσερις στρατιώτες του σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις.

Σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ

Η Τεχεράνη κατέθεσε αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υποστηρίχθηκε από την Αλγερία, την Κίνα και τη Ρωσία, προκειμένου να καταδικαστεί η ισραηλινή επίθεση.

Σε επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε «επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να λάβει αποφασιστική θέση και να καταδικάσει την επίθεση αυτή», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην επιστολή του, ο Αμπάς Αρακτσί δηλώνει ότι «τα περισσότερα βλήματα αναχαιτίσθηκαν από τα ιρανικά αντιαεροπορικά συστήματα», αλλά σημειώνει ότι η επίθεση «προκάλεσε ζημιές στους στόχους» και τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών.

Η ισραηλινή επίθεση συνιστά «ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας» του Ιράν, το οποίο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος (…) να απαντήσει σε αυτή την εγκληματική επίθεση», γράφει στην επιστολή του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι θα αντιμετωπίσει «οδυνηρές συνέπειες» μετά την επίθεσή του.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το Ισραήλ «δεν κατάφερε να επιτύχει τους δυσοίωνους στόχους του», και ότι η επίθεσή του ήταν «λανθασμένου υπολογισμού και αδυναμίας».