Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Νέο Δελχί: Ανησυχία για τον τοξικό αέρα καθώς επιδεινώνεται η ρύπανση

Νέο Δελχί: Ανησυχία για τον τοξικό αέρα καθώς επιδεινώνεται η ρύπανση

Το Νέο Δελχί τυλίγεται σε μια παχιά κουβέρτα αιθαλομίχλης κάθε χειμώνα λόγω καπνού, σκόνης, χαμηλής ταχύτητας ανέμου, εκπομπών από οχήματα και καύσης καλαμιών.

Η ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί της Ινδίας έχει επιδεινωθεί σε σοβαρά και εξαιρετικά κακά επίπεδα τις τελευταίες ημέρες.

Τα επίπεδα ρύπανσης ξεπέρασαν 25-30 φορές το συνιστώμενο όριο ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σε διάφορες τοποθεσίες στην πόλη την περασμένη εβδομάδα.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες λόγω των καιρικών συνθηκών, τα πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Diwali την Πέμπτη και της καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Το Νέο Δελχί και αρκετές πόλεις της βόρειας Ινδίας αναφέρουν ακραία επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου κάθε έτους, προκαλώντας αναστάτωση στις επιχειρήσεις, κλείσιμο σχολείων και γραφείων.

Νέο Δελχί: Πολύ σοβαρή η κατάσταση

Τα επίπεδα μικροσκοπικών σωματιδίων (γνωστά ως PM 2,5), τα οποία μπορούν να εισέλθουν βαθιά στους πνεύμονες και να προκαλέσουν πλήθος ασθενειών, έφτασαν τα 350 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο σε ορισμένες περιοχές τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία από τον κυβερνητικό ιστότοπο Safar.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η ποιότητα του αέρα κατηγοριοποιείται ως πολύ κακή όταν τα επίπεδα PM 2,5 φτάνουν τα 300 έως 400 και ονομάζεται σοβαρή όταν το όριο φτάνει τα 400-500.

Το Νέο Δελχί τυλίγεται σε μια παχιά κουβέρτα αιθαλομίχλης κάθε χειμώνα λόγω καπνού, σκόνης, χαμηλής ταχύτητας ανέμου, εκπομπών από οχήματα και καύσης καλαμιών.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αγρότες στις γειτονικές πολιτείες Punjab και Haryana καίνε καλαμάκια καλλιεργειών για να καθαρίσουν τα χωράφια τους.

Ανάγκη για ταχείες και αποτελεσματικές λύσεις

Οι αγροτικές ομάδες λένε ότι χρειάζονται οικονομική και τεχνική βοήθεια για να βρουν εναλλακτικούς τρόπους καθαρισμού των υπολειμμάτων των καλλιεργειών, αλλά τα κυβερνητικά προγράμματα μέχρι στιγμής δεν ήταν αποτελεσματικά.

Ο καπνός από τα κροτίδες που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του Diwali προσθέτει στο πρόβλημα.

Όπως κάθε χρόνο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση της κατασκευής, αποθήκευσης και πώλησης πυροτεχνημάτων ενόψει του φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, τέτοιες απαγορεύσεις δεν ήταν πλήρως αποτελεσματικές στο παρελθόν, καθώς οι άνθρωποι προμηθεύονται πυροτεχνήματα από άλλες πολιτείες.

Απαγορεύει όλες τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη χρήση άνθρακα και καυσόξυλων, καθώς και τη χρήση γεννητριών ντίζελ για υπηρεσίες μη έκτακτης ανάγκης.

Οι αρχές στο Νέο Δελχί έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο και έχουν περιορίσει την κατασκευαστική δραστηριότητα στην πόλη.

Προέτρεψαν επίσης τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων.

Only in

Γιατί οι Κουβανοί θέλουν να σαλπάρουν μακριά από το νησί με το γιοτ του Φιντέλ Κάστρο;

Οι επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στην Κούβα αφήνουν τους κατοίκους στο νησί να ανησυχούν για τα τρόφιμα, την παροχή νερού και το μέλλον του τόπου τους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024