Στο μυαλό μας οι περισσότεροι όταν σκεφτόμαστε ινδικά φαγητά το μυαλό μας πάει κατευθείαν σε δύσκολα και καυτερά πιάτα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια συνταγή που έχει όλα εκείνα τα αρώματα της Ασίας, φτιάχνετε εύκολα και στο τέλος δεν αφήνει μια ενοχλητική κάψα.

Σε μια τέτοια μας μύησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Ο γνωστός σεφ παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά παρουσίασε μια συνταγή με γαρίδες με κάρυ και λαχανικά, που μπορεί να ετοιμάσει κάποιος χωρίς δυσκολία, ενώ ξεχωρίζουν τα αρώματα και τα χρώματά της.

Τα υλικά

1 κιλό γαρίδες Νο2
2 λεμόνια τον χυμό τους
50 ml φυτικό λάδι
50 γρ. τζίντζερ φρέσκο
1 λευκό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμύδια
4 τσίλι κόκκινες πιπεριές
1 ματσάκι κόλιανδρο
150 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο
2 πιπεριές κίτρινες
100 γρ. βρασμένα ρεβύθια
2 κ.σ. κάρυ
100 γρ. γάλα καρύδας
50 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Το πολύ όμορφο χρώμα στο τελικό πιάτο το δίνει ο συνδυασμός κάρυ, γάλα καρύδας και μανιταριών.

Η διαδικασία

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, το αφήνουμε να κάψει λίγο και κατά σειρά ρίχνουμε κρεμμύδι, σκόρδο και γαρίδα για να τα σοτάρουμε.

Ρίχνουμε το κάρυ και μετά το τζίντζερ, κίτρινη πιπεριά, μανιτάρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το λεμόνι, για να πάρει την απαραίτητη οξύτητα και προσθέτουμε πρώτα τα  βρασμένα ρεβύθια και αμέσως μετά γάλα καρύδας.

Βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο, ανακατεύουμε και το γαρνίρουμε με το σουσάμι.