Λίβανος: Οκτώ στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τραυματίστηκαν από ρουκέτα
Η UNIFIL, ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, έχει αρνηθεί να εγκαταλείψει τις θέσεις της παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ το έχει ζητήσει
- Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
Οκτώ Αυστριακοί στρατιώτες μέλη της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) υπέστησαν ελαφρά και επιφανειακά τραύματα, σε επίθεση με ρουκέτα στο στρατόπεδο Νακούρα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό υπουργείο Άμυνας.
Δεν είναι σαφές από πού έγινε η επίθεση
«Καταδικάζουμε αυτή την επίθεση με τον πιο έντονο τρόπο και απαιτούμε να διερευνηθεί άμεσα», τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές από πού προήλθε η επίθεση.
Κανείς από τους στρατιώτες δεν χρειάστηκε να λάβει επείγουσα ιατρική φροντίδα.
Δείτε σχετικό βίντεο στο Χ των Ηνωμένων Εθνών:
Testimonials of peacekeepers in south #Lebanon amid attacks
A UN “Blue Helmet” from #SriLanka describes evacuating her fellow peacekeepers who were injured in an explosion at @UNIFIL_ HQs in Naqoura pic.twitter.com/2fUijtdyQQ
— UN News (@UN_News_Centre) October 29, 2024
Μερικά λόγια για την UNIFIL
Με πάνω από 10.000 άτομα προσωπικό -σχεδόν το 10% του συνόλου των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών ανά τον κόσμο- η Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) έχει βρεθεί πολλές φορές στο «στόχαστρο», στα 46 χρόνια παρουσίας της στην πολύπαθη αραβική χώρα.
Αναπτύχθηκε το 1978 με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την πρώτη εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο, που ήταν τότε εν μέσω εμφυλίου.
Αποστολή της ήταν η αποκατάσταση της ασφάλειας και της ειρήνης, συνδράμοντας την κυβέρνηση του Λιβάνου στην ανάκτηση του ελέγχου της περιοχής.
Όμως η δεύτερη εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, μόλις το 1982, οδήγησε στην κατοχή του νότιου τμήματος για 18 ολόκληρα χρόνια, αλλά και στην ίδρυση -ως απάντηση- της σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.
Από το 2000 η UNIFIL επιχειρεί κατά μήκος της Μπλε Γραμμής, που χωρίζει τον Λίβανο από το Ισραήλ και τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν όχι ως σύνορο, αλλά ως «γραμμή απόσυρσης».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις