Συνταγή: Γίγαντες πλακί
Μια συνταγή λουκούμι, πιο εύκολη από όσο πιστεύουμε.
Είναι μια συνταγή από τις πλέον παρεξηγημένες. Μπορεί να φταίει το… λαϊκό της DNA ή τα λίγο κάφρικα αστεία που τη συνοδεύουν. Ωστόσο οι γίγαντες πλακί είναι ένα εύκολο και απλό πιάτο, που αν το πετύχεις είναι πεντανόστιμο.
Στην εβδομάδα που τα όσπρια έχουν την τιμητική τους στην κουζίνα του της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ως «λαϊκό παιδί» που είναι όπως είπε, παρουσίασε μια αρκετά εύκολη συνταγή, δείχνοντάς μας ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε γίγαντες πλακί, χωρίς πολύ κόπο. Ο τρόπος είναι το θέμα.
Τα υλικά
500 γρ. γίγαντες
2 λευκά κρεμμύδια
5 ντομάτες
1/2 ματσάκι σέλερι
3 καρότα
3 σκελίδες σκόρδο
21 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
1 πράσο
80 ml κόκκινο γλυκό κρασί
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπούκοβο
500 ml ζωμό λαχανικών
Το μυστικό
Δεν είναι δύσκολο το βράσιμο στους γίγαντες. Το μυστικό είναι να πάρουμε φρέσκους ή φετινής σοδειάς από ένα παντοπωλείο.
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τους γίγαντες για περίπου 40 λεπτά.
Παράλληλα κάνουμε τη σύβραση.
Σε ένα τηγάνι, με λίγο λάδι, ρίχνουμε τα λαχανικά: πράσο, πράσινη πιπεριά, καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, σέλερι, δάφνη, λίγο μπούκοβο, πιπεριά φλωρίνης και ανακατεύουμε,
Ρίχνουμε τη ντομάτα στην κατσαρόλα με τους γίγαντες και προσθέτουμε λίγο μέλι.
Μόλις σωταριστούν τα λαχανικά, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τους γίγαντες, ανακατεύουμε και τους αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.
- H Τζένιφερ Άνιστον «ψήφισε με υπερηφάνεια» την Κάμαλα Χάρις
- «Φαύστα» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη
- Σκληρή κριτική Κ. Μπακογιάννη στον Χ. Δούκα
- Φωτιά στα Χανιά: Καίει σε χαμηλή βλάστηση στην Κίσσαμο σε κοντινή απόσταση από οικισμούς
- Το ιστορικό θέατρο Κνωσός στην Κυψέλη μπαίνει σε νέα εποχή με μια εκ βάθρων ανακαίνιση
- Ισραήλ: Πέντε νεκροί από χτύπημα της Χεζμπολάχ