Αμαλιάδα: Τι υποστήριξε ο γιατρός που παρέλαβε τον Παναγιωτάκη – Οι αντιφάσεις στις ιστορίες των νεκρών βρεφών
Προβληματισμοί υπάρχουν σχετικά με την υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα, ενώ πληροφορίες έδωσε και ο γιατρός που παρέλαβε τον μικρό Παναγιώτη.
Πολυσχιδής είναι η υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα, καθώς αντιφάσεις υπάρχουν στις ιστορίες των άτυχων παιδιών.
Στοιχεία για τη μοιραία μέρα έδωσε και ο γιατρός που παρέλαβε τον μικρό Παναγιωτάκη.
Τι ανέφερε ο γιατρός
Ο Bαγγέλης Δημητρόπουλος, διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Αμαλιάδας, μίλησε στο Nίκο Ευαγγελάτο για τα περιστατικά όταν υποδέχθηκε στο νοσοκομείο το 15 μηνών παιδί.
«Με τον φακό του κινητού μου κοίταξα τα ματάκια του. Ήταν μυδριασμένο ταυτόχρονα, βλέποντας ότι το προσωπάκι του και τα χειλάκια του ήτανε μπλε. Σε φάση υποξαιμίας. Σφίξεις καμία, καρδιακοί τόνοι καμία (ένδειξη). Από τα μάτια καμία αντίδραση. Έκανα ΚΑΡΠΑ από τις μια και δέκα, μέχρι τις δύο και πέντε και 2:05 σταματήσαμε. Βέβαια, κάποια στιγμή μου λένε «γιατρέ σταμάτα» και λέω όχι σας παρακαλώ, συνεχίζουμε. Είναι παιδί, έχει δικαίωμα στην ελπίδα», υποστήριξε ο γιατρός που παρέλαβε τον Παναγιωτάκη και ανέφερε ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο.
«Στη φάση της ΚΑΡΠΑ έκανα στο παιδί αδρεναλίνη ενδοκαρδιακά. Πριν την κάνω όμως πήρα αίμα στο παιδί από την καρδιά. Στο πλαίσιο της ιατρικής διερεύνησης αυτής της υπόθεσης, κανείς δεν αναζήτησε αυτά τα δείγματα (αίματος) και μπήκαν στο φάκελο του παιδιού. Οι εξετάσεις είχαν παθολογικότατες τιμές σε δύο παραμέτρους», είπε ο γιατρός και μίλησε για τις τιμές των εξετάσεων του μικρού Παναγιώτη.
«Βρεθήκαμε μπροστά σε τιμές, οι οποίες, ειδικά η μια του καλίου, η οποία είναι ενδεικτική, είναι ασύμβατη με τη ζωή. Δε συναντάς κάλιο 10,70 σε άνθρωπο. Είναι ασύμβατη με τη ζωή η τιμή αυτή. Η τροπονίνη που είναι πολύ υψηλή είναι ένα ένζυμο που συνήθως έχει αξία και ανεβαίνει όταν νεκρώνεται ένα κύτταρο», είπε ο γιατρός.
Όσα εκτυλίχθηκαν εκείνη τη μέρα
«Ήταν γύρω στις 13:10, βρισκόμουν στο χώρο των επειγόντων και μιλούσα πίσω από την ανοιγόμενη τζαμαρία με μία συνάδελφο. Εκείνη τη στιγμή με κορναρίσματα έφθασε ένα ΙΧ με τρεις γυναίκες. Από τη θέση του συνοδηγού βγήκε μία μικρόσωμη γυναίκα ή άντρας, στην ειλικρίνειά μου διέκρινα ένα παιδί εγώ, της ηλικίας 15 χρόνων. Πίσω ακολουθούσε η μάνα φωνάζοντας. Μπαίνοντας στα επείγοντα τα άτομα αυτά η απόστασή μας ήταν στα 2 μέτρα. Η κοντόσωμη κυρία εναπόθεσε το παιδί από μία απόσταση 20 πόντων στο εξεταστικό κρεββάτι. Τα χέρια μου τότε πήγαν απευθείας στο παιδί. Σήκωσα το ποδαράκι του κι έπεσε ξερό στο κρεββάτι, όπως το σήκωσα. Το ίδιο και το χεράκι του. Με το φακό του κινητού μου πήγα στα ματάκια του, καμία αντίδραση. Αναπνοή και καρδιακός παλμός κανένας και τα χειλάκια μπλε», ανέφερε ο γιατρός.
Όπως συμπλήρωσε, «ενώ γίνονται όλα αυτά λέω στη μητέρα πείτε μου τι έχει γίνει με το παιδί. Οφείλω να πω μια μεγάλη αλήθεια: το παιδί βγήκε από τη θέση του συνοδηγού με την Ειρήνη ήταν με το κεφαλάκι πίσω και τα χέρια ανοιχτά. Φορούσε μόνο το πάμπερ. Η Ειρήνη φώναξε ‘ο μικρός αδερφός μου δεν ανασαίνει’. Εφαρμόσαμε μεθόδους ΚΑΡΠΑ, αναρρόφηση, κάναμε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μας. Κάποια στιγμή λέω στη συνάδελφο που ήταν εκεί συνέχισε εσύ να πάρω ένα τηλέφωνο προς την Διοίκηση του νοσοκομείου που είπα ότι έχω να διαχειριστώ ένα νεκρό παιδί».
Στην συνέχεια ο ιατρός πήρε τηλέφωνο και το 100 και συνέχισε να ασχολείται με το άτυχο παιδί, και «τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα στις 14:05 και αποφασίσαμε την διακοπή όλων των ενεργειών».
Οι αντιφάσεις στις ιστορίες των νεκρών βρεφών
Αρκετές φαίνεται πως είναι οι αντιφάσεις στις ιστορίες που αναφέρει η Ειρήνη για τον θάνατο των βρεφών.
«Όταν ανεβήκαμε επάνω με την μητέρα μου καθόταν στο ριλάξ και βλέπαμε κάτι περίεργο, ήταν χλωμή. Της είπα της μαμάς μου ότι μπορεί να ήταν μάτι. Κάτι δεν της άρεσε όμως. Εγώ για να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα είπα να φωνάξω το ΕΚΑΒ να το ελέγξουν το παιδί, μην τυχόν έχει τίποτα», ανέφερε η Ειρήνη το πρώτο επεισόδιο της Φρειδερίκης που την οδήγησε τελικά στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε ένα μήνα μετά.
«Ήταν η Ειρήνη στο σπίτι μόνη της πάλι, είπε ότι δεν το έβλεπε καλά, πήγε γρήγορα να το δει και ήταν σε κατάσταση λιποθυμίας. Τα μάτια ήταν τούμπα, σαν πούπουλο», είπε η μητέρα της Ειρήνης.
Για τον θάνατό της, η Ειρήνη επιρρίπτει τις ευθύνες στους γιατρούς και αναφέρει πως το μεγάλο της λάθος ήταν ότι πήγε εξαρχής το παιδί στο νοσοκομείο, καθώς όπως λέει δεν το πρόσεξαν.
«Τα επεισόδια γίνονταν πάντα μετά τη 1-2 το πρωί. Ξημερώματα. Οι γιατροί για τα δικά μου μάτια έτρεχαν με την μία πάνω στο μωρό», είπε η νονά του βρέφους.
Σοκ προκαλούν τα όσα είπε στη νονά του παιδιού
Στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχει δώσει η Ειρήνη περιέγραψε πώς αντέδρασε όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν τον θάνατο και του δεύτερου παιδιού της.
«Εκεί μου είπαν ότι το παιδί έχει ανακοπή καρδιάς, λέω από που και ως που το παιδί μου έχει ανακοπή καρδιάς, του είπα δεν με νοιάζει τι θα κάνεις τώρα να κάνεις το παιδί μου να ξυπνήσει. Κόντεψα να τα σπάσω όλα», υποστήριξε.
Μία άλλη εικόνα, όμως, δίνει η νονά του παιδιού για όσα της είπε η Ειρήνη.
«Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, από εκεί το μυαλό μου άρχισε και περνούσαν διάφορα γιατί γυρνάει μου και μου λέει «έλα πως κάνεις έτσι; Έχω χάσει κι άλλο παιδί και δεν κάνω έτσι». Και τρελάθηκα εκείνη την ώρα… Πριν φύγει μου τα πετάει (τα σεντόνια του νεκρού μωρού) σαν πατσαβούρια -εκεί ήταν το δεύτερο καμπανάκι- «πάρτα» μου λέει «να την θυμάσαι», είπε η νονά του μωρού.
Αντιφάσεις στον θάνατο του πρώτου μωρού
Η Ειρήνη αποκάλυψε πως η μικρή Ιωάννα άρχιζε να βγάζει αφρούς από το στόμα. Όπως λέει, δεν την ακούμπησε και κάλεσε αμέσως την σπιτονοικοκυρά που έμενε δίπλα.
Ωστόσο, ο συγκάτοικος της, Σουμόν, υποστηρίζει πως εκείνος ειδοποίησε την σπιτονοικοκυρά μέσα στην νύχτα αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να κάνει τεχνητή αναπνοή στο βρέφος.
- Πώς να διαχειριστούμε την επιστροφή στη δουλειά μετά από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές
- Οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις από το in [Βίντεο]
- Αλλάζουν όλα στις γέφυρες των Τρικάλων
- Ποια ισότητα των φύλων; – Νέα μελέτη κατηγορεί το Χόλυγουντ για έλλειψη προόδου
- Η λέξη «κλειδί» για τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο
- Μεσσηνία: Στο νοσοκομείο 14χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κλαμπ