Αμαλιάδα: Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση των νεκρών βρεφών – Τι υποστήριξε ο Γρηγόρης Λέων
Νέες πληροφορίες έγιναν γνωστές για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα, ενώ τη δική του άποψη είπε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
Άλυτα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση των βρεφών στην Αμαλιάδα, ενώ τη δική του άποψη ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην εκπομπή «Buongiorno».
Τη δική του μαρτυρία έδωσε και ο παππούς του μικρού Παναγιωτάκη.
Τι ανέφερε ο παππούς
Όταν ο παππούς ερωτήθηκε αν ήταν μόνη της η Ειρήνη με τον μικρό, ο παππούς απάντησε: «Με την Πόπη».
Στη συνέχεια όταν τον ρώτησαν εάν πιστεύει τον ισχυρισμό της Ειρήνης ότι το παιδί έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο, εκείνος υποστήριξε ότι: «Εγώ την ώρα που με πήρε η Φωτεινή τηλέφωνο, έφυγα και πήγα κατευθείαν στο σπίτι. Ήμασταν 2 αμάξια που πήγαμε στο νοσοκομείο. Συναντώ το αμάξι στη διασταύρωση και βλέπω για 3-4 δευτερόλεπτα ότι το παιδί κούναγε λίγο το χεράκι του και λέω φύγαμε κατευθείαν για το νοσοκομείο. Από εκεί και πέρα μόλις πήγαμε στο νοσοκομείο έγινε αυτό που έγινε. Ο Παναγιωτάκης δεν ήταν στο δικό μου αυτοκίνητο ήταν στο πίσω, μαζί με την ξαδέρφη. Οδηγούσε η ξαδέρφη της Πόπης, ήταν η Πόπη πίσω και η ειρήνη μπροστά με το παιδάκι. Εμένα νεκρό μου ανακοίνωσαν ότι είναι το παιδί. Δεν πρόλαβα να το δω στο νοσοκομείο. Δεν μας αφήναν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί. Η Ειρήνη είπε ότι το φανελάκι το είχε και στο νοσοκομείο. Δεν το είχα δει αυτό το φανελάκι».
Τι σχολίασε ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση στην Αμαλιάδα
Με βάση όσα υποστήριξε χθες ο γιατρός που παρέλαβε τον μικρό Παναγιωτάκη, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε αναφορικά με τις τιμές στο κάλιο μετά από εξετάσεις του παιδιού:
«Αυτό που λέει ο παππούς δεν μου πιστοποιεί κάτι. Είναι εντελώς διαφορετικό η αιώρηση ενός άκρου, εννοείται ότι τα άκρα αιωρούνται, από την κίνηση. Δεν μπορεί να πιστοποιηθεί κίνηση και επομένως μιλάμε για αιώρηση» και συμπλήρωσε πως «είναι σημαντικά στοιχεία αυτά που λέει ο συνάδερφος πριν τις εργαστηριακές εξετάσεις. Έχουμε μια συγκεκριμένη διαδικασία που ουσιαστικά πιστοποιούμε ότι ο άνθρωπος έχει καταλήξει, και με βάση αυτά τα στοιχεία – πχ αντανακλαστικά ή νευρολογική εκτίμηση – αρχίζει την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. ΚΑΡΠΑ δεν κάνουμε σε ζωντανούς ανθρώπους, κάνουμε σε ανθρώπους που έχουν καταλήξει και προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε στη ζωή. Όλα αυτά έρχονται και διαπιστώνονται πλήρως από τις εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν μπορεί ένας οργανισμός με αυτές τις τιμές να είναι εν ζωή. Είπαν πως βλέπουν ένα παιδί κυανωτικό χωρίς αντανακλαστικά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα».
Τι υποστήριξε η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου
Στην εκπομπή μίλησε και η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου, επισημαίνοντας ότι: «Δεν αμφισβητώ τον γιατρό. Από την αρχή όμως η Πόπη, η γιαγιά η Φωτεινή, είχαν διαφορετική προσέγγιση στα γεγονότα και στο πως παρουσιάστηκαν τα γεγονότα, η συμπτωματολογία κτλ. Με προβλημάτισε που το λέει η μητέρα του Παναγιωτάκη, η Πόπη. Η συμπτωματολογία ξεκινάει από το σπίτι».
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Έχω βαριά μελαγχολία, έχω σιχαθεί τόσο πολύ τους ανθρώπους»
- Παππούς θα γίνει ο Μίχαελ Σουμάχερ – Η κόρη του Τζίνα περιμένει το πρώτο της παιδί
- Stoiximan GBL: Εντός έδρας δοκιμασίες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
- Αντί της Ευρώπης – Ο Κοζέβ και η Λατινική Αυτοκρατορία
- Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανοίγει τους ιστορικούς χώρους του στο κοινό για μια ξεχωριστή δράση
- Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Athens Kallithea στο ΟΑΚΑ