Ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό: «Έκατσα τρεις μέρες στην εντατική καλωδιωμένος»
Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Νευρολόγος Λίνα Παλαιοδήμου, μίλησαν στην εκμπομπή «Όλα για τη Ζωή μας Vita» για το εγκεφαλικό.
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά για τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του.
«Μίλησα για το εγκεφαλικό που έπαθα μετά τον θάνατο της μητέρας μου, γιατί θα αναστατωνόταν.Ήταν εν ζωή η μητέρα μου και δεν ήθελα να μαθευτεί γιατί αν το άκουγε, θα πέθαινε αμέσως. Το δικό μου ήταν τόσο ελαφρύ, που θα έπρεπε να ανήκω στο 60% των ανθρώπων που δεν πηγαίνουν καν στον γιατρό.
Επειδή είμαι φοβικός, ήμουν από τους τυχερούς που πήγα και πρόλαβα με τη θρομβόλυση
Ήταν μία απλή ειδοποίηση την ώρα που έφτιαχνα στο θέατρο τη γραβάτα μου. Ξαφνικά σαν συγχορδία η γλώσσα μου, το μάγουλό μου και το χέρι μου μούδιασαν. Πρώτη φορά στη ζωή μου. Πρόλαβα να σκεφτώ ότι νεύρο που να συνδέει γλώσσα, μάγουλο και χέρι δεν υπάρχει. Σκέφτηκα ότι έχει σχέση με το κεφάλι κι όχι ότι είναι εγκεφαλικό, αλλά όγκος ή σκλήρυνση κατά πλάκας» δήλωσε ο Θοδωρής Αθερίδης.
Κούμπωσα ένα ηρεμιστικό γιατί είχα παράσταση μπροστά μου
«Έπαιξα πολύ γρήγορα και κατά τη διάρκεια της παράστασης, που είχα ένα τσιγάρο και τίναζα τη στάχτη, όταν πήγα να κάνω έτσι με το δάχτυλο, πήγαινε όπου ήθελε αυτό. Με έπιασε πανικός. Μετά την παράσταση φωνάζω γιατρό sos και του δείχνω ότι είμαι αριστερόχειρας κι ότι δεν μπορώ να σκρολάρω τόσο γρήγορα, όσο με το δεξί και μου είπε ότι χρειάζεται μαγνητική.
Έκατσα τρεις μέρες στην εντατική καλωδιωμένος και την κολπική μαρμαρυγή την ανακαλύψαμε 3 μήνες αργότερα όταν μου έβαλαν διαδερμικά ένα holter. Ήταν κολπική μαρμαρυγή με ανοιχτό ωοειδές τρήμα στην καρδιά. Με τη θρομβόλυση ήμουν μία χαρά την άλλη μέρα» πρόσθεσε ο ηθοποιός.
«Χάρηκα που έζησα γιατί όταν μπήκα στην εντατική, είπα τι δουλειά έχω εγώ εδώ. Αναθεώρησα ότι δεν έχει νόημα να αγχωνόμαστε για κανένα λόγο» εξομολογήθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης.
Το εγκεφαλικό έρχεται ξαφνικά αλλά όχι από το πουθενά
Η Λίνα Παλαιοδήμου υπογράμμισε:
«Το εγκεφαλικό έρχεται ξαφνικά αλλά όχι από το πουθενά. Υπάρχουν κάποια συμπτώματα πίσω από αυτό. Είτε είναι η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, η χοληστερίνη, κολπική μαρμαρυγή, το κάπνισμα, το άγχος. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Οι υπέρβαροι, και όσοι ήταν υπέρβαροι στην εφηβεία τους μπορεί να κινδυνεύουν.
Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τους παράγοντες κινδύνου. Δεν είναι απαραίτητο όλα τα παραπάνω να είναι μαζί. Μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα, και διαφορετικό στον καθένα», σημείωσε.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Αντισυστημισμός, ο νέος κίνδυνος
- Τι είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα UHV και πως η Κίνα έγινε υπερδύναμη σε αυτά
- Αμαλιάδα: «Την εγγονούλα μου την πήραν από τα χέρια της μαυρισμένη», λέει η γιαγιά του παιδού που σώθηκε
- ΚΚΕ: Τίμησε τον Κώστα Βάρναλη με μια μεγάλη εκδήλωση-συναυλία
- Αμαλιάδα: «Οι δικοί της με ρωτούσαν αν έκανε κακό στο παιδί», αποκαλύπτει η νονά του 2ου παιδιού της Ειρήνης
- Έρχεται η… Legoland του Minecraft