Συνταγή: Τηγανίτες κολοκυθιού με ντιπ γιαουρτιού
Μια συνταγή που μπορεί να λειτουργήσει όλες τις ώρες της ημέρας: είτε για χαλαρό τσίμπημα το μεσημέρι είτε για κανονικό γεύμα.
- Η κάρτα που συνήθως οι οδηγοί λησμονούν να ανανεώσουν - Στα 200 ευρώ το πρόστιμο
- «Εβαζε μαξιλάρι στο πρόσωπο της αδελφής της και της έκοβε την ανάσα»
- Τα «όπλα» της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής με στόχο φορολογικές ελαφρύνσεις
- Πόσο θωρακισμένη είναι η πολύπαθη Μάνδρα μετά από δύο πλημμύρες και δύο πυρκαγιές;
Υπάρχουν εκείνες ημέρες που από τη μια δεν έχεις καθόλου όρεξη να περάσεις ώρες μέσα στη κουζίνα από την άλλη θέλεις κάτι γευστικό, σπιτικό και χορτάτο. Τι κάνεις; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση με μια απλή συνταγή που ετοίμασε.
Ο γνωστός σεφ, στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, ετοίμασε τηγανίτες κολοκυθιού με ντιπ γιαουρτιού. Και για να μην μπερδευτείτε ουσιαστικά έκανε κολοκυθοκεφτέδες σε μορφή τηγανίτας και τους έδωσε την απαραίτητη δροσιά με το ντιπ γιαουρτιού. Η συνταγή είναι πανεύκολη, ετοιμάζεται γρήγορα και λειτουργεί «δύο σε ένα» ανάλογα τα κέφια και τις ορεξεις: είτε για χαλαρό τσίμπημα το μεσημέρι είτε για κανονικό γεύμα.
Τα υλικά
1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
2 αυγά 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. φέτα
Χυμό από 1 λεμόνι
10 φύλλα δυόσμου
2 κσ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Το κόλπο είναι να μην στεγνώσει το κολοκύθι. Θέλουμε να κρατήσουμε υγρασία για να μας βγει ζουμερό και δροσερό το πιάτο.
Η διαδικασία
Τρίβουμε για αρχή τα κολοκύθια, αλλά προσέχουμε να μην φτάσουμε στο κέντρο επειδή εκεί είναι τα σπόρια.
Σε ένα μπολ, αφού ρίξουμε το τριμμένο κολοκύθι, προσθέτουμε: φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο, άνηθο, σκόρδο, λίγο μπέι μπέικιν πάουντερ, λίγο ξύσμα λεμονιού για την αντίθεση, γραβιέρα, λίγη φέτα, δύο αυγά και γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.
Αν δούμε ότι έχει υγρασία, προσθέτουμε και αλεύρι – όχι πολύ όμως.
Παράλληλα βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι για να ζεσταθεί.
Με το κουτάλι, παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι – σε ελαφριά φωτιά.
Όταν ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε πιάτο όπως τις τηγανίτες και προσθέτουμε γιαούρτι από πάνω για τη δροσιά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις