Ρωμανός: Είτε ο κ. Τσουκαλάς νομίζει ότι έγινε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είτε το ΠΑΣΟΚ έγινε για τα καλά ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Ρωμανός σχολιάζει τις δηλώσεις Τσουκαλά για τον υπολογισμό του κατώτατου μισθού, τονίζοντας ότι αποτελεί ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας
«Μετά τα τρία ‘όχι’ του ΠΑΣΟΚ σε επιτάχυνση προσλήψεων ΑΣΕΠ, στον Συνήγορο του Πολίτη και στη βελτίωση του πλαισίου για τη διαχείριση απορριμμάτων, που εκτός των άλλων θα μας γλιτώσει και από ευρωπαϊκά πρόστιμα, σήμερα ο νέος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Τσουκαλάς κατακεραύνωσε και τον νέο μόνιμο μηχανισμό για τον υπολογισμό του κατώτατου μισθού», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.
Όπως τόνισε, πρόκεται για έναν μηχανισμό που:
– «Αποτελεί ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας,
– »Προσφέρει ασφάλεια στους εργαζομένους, αφού διασφαλίζει τη μη μείωση του κατώτατου μισθού υπό οποιαδήποτε συνθήκη,
– »Διασφαλίζει ότι όσο αυξάνονται οι τιμές και όσο ανεβαίνει η παραγωγικότητα της οικονομίας, θα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός,
– »Επεκτείνεται και στους δημοσίους υπαλλήλους, δημιουργώντας ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας και σε αυτούς,
– »Βασίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και
– »Προσφέρει ορατότητα στις επιχειρήσεις».
«Είτε ο κ. Τσουκαλάς νομίζει ότι έγινε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είτε το ΠΑΣΟΚ έγινε για τα καλά ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.
Τι είπε ο Τσουκαλάς για τον κατώτατο μισθό
«Η κυβέρνηση πάει να αντικαταστήσει με μια μαθηματική εξίσωση, αυτό που οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να ρυθμίζουν και να καθορίζουν, τον κατώτατο μισθό βάσει πραγματικών δεδομένων», τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.
Ως προς τα προβλήματα της νέας διαδικασίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «η νέα διάταξη θέτει ως παράμετρο την παραγωγικότητα της εργασίας που στην χώρα μας είναι χαμηλή, όχι γιατί εργαζόμαστε λίγες ώρες αλλά γιατί δεν έχουν οι επιχειρήσεις μας ψηφιακά εργαλεία, χρηματοδότηση και ρύθμιση οφειλών».
«Άρα, μπορεί να οδηγηθούμε σε χαμηλές αυξήσεις, δυσανάλογες με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Επίσης, είναι άλλο πράγμα ο πληθωρισμός και άλλο η ακρίβεια. Όταν βάζεις μόνο τον πληθωρισμό ως τμήμα που καθορίζει την αύξηση, θα βλέπουμε πολύ πιο μικρές αυξήσεις από τις πραγματικές ανάγκες», εξήγησε ο κ. Τσουκαλάς.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις