Συνταγή: Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα
Μια συνταγή που ξεκινάει από τον φούρνο, πάει στο τηγάνι και καταλήγει στον... φούρνο. Υπομονή, αξίζει.
- Αυτά είναι τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στη γιάφκα στο Παγκράτι - Πολυβόλα, σφαίρες και χειροβομβίδες
- Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2024
- Εκπαιδευτικός έκανε 20 φορές σεξ με 14χρονο μαθητή της - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια
- Δημήτρης Σούρας: Τι έλεγε για τους ανθρώπους και τον θάνατο ο γνωστός ψυχίατρος
Υπάρχει συνταγή και συνταγή. Αυτή είναι κάπως μπελαλίδικη, αλλά όχι ιδιαίτερα κουραστική. Ψυχραιμία λίγο θέλει και γίνεται πανεύκολα. Και είναι πεντανόστιμη. Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Ο γνωστός σεφ, στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, μας έκανε μια μαμαδίστικη συνταγή που είναι τόσο όσο για εμάς. Απλά πρέπει να μείνεις πιστός στα βήματα, να ακούσεις τις συμβουλές και το τελικό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.
Τα υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
4 λευκά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml ελαιόλαδο 2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/2 ματσάκι μαϊντανός
50 γρ κάπαρη
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Ίσως να ακούγεται κουραστικό, αλλά πάμε από τον φούρνο, στο τηγάνι και μετά στο φούρνο ξανά. Κανόνας.
Η διαδικασία
Ανοίγουμε τη μελιτζάνα στη μέση και τη «χαράζουμε».
Τη βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, για να βγάλει την υγρασία της και να κρατήσει την τραγανοτητα της.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, βάζουμε λάδι και προσθέτουμε: κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, κόκκινο πιπέρι, κάπαρη, λίγο πελτέ και ανακατεύουμε.
Αφού ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ξύδι, ντομάτα φρέσκια και λίγο μέλι, για να «σπάει» η πίκρα της μελιτζάνας.
Αφού η μελιτζάνα έχει γίνει, βάζουμε το μείγμα πάνω στη μελιτζάνα και το βάζουμε στο φούρνο και πάλι, για άλλα 20 λεπτά.
Όσο για τη φέτα; Τη βάζουμε στο τέλος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις