Θεόδωρος Κασσελάκης: Στο «μικροσκόπιο» του ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για οφειλή φόρων ύψους 11 εκατ. ευρώ
Ο Θεόδωρος Κασσελάκης υποστήριξε πως οι φόροι θα πρέπει να καταβληθούν από την offshore που κατείχε το ακίνητο και όχι από τον ίδιο που ήταν ο ενοικιαστής.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που υποχρεώνει τον Θεόδωρο Κασσελάκη, πατέρα του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανο Κασσελάκη, να καταβάλλει φόρους που πλέον ξεπερνούν τα 11 ευρώ για διώροφη βίλα την Εκάλη.
Παρών κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην 7μελή σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ήταν και ο ίδιος ο προσφεύγων, ο οποίος μέσω των δικηγόρων του, επιμένει πως οι φόροι θα πρέπει να καταβληθούν από την offshore που κατείχε το ακίνητο και όχι από τον ίδιο που ήταν ο ενοικιαστής.
Σύμφωνα ωστόσο με το ΣΔΟΕ, η συγκεκριμένη offshore ανήκε στον πατέρα αλλά και τη μητέρα του Στέφανου Κασσελάκη. Για το λόγο αυτό, απορρίφθηκαν οι σχετικές προσφυγές του Θεόδωρου Κασσελάκη από τα διοικητικά δικαστήρια, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η σύμβουλος Επικρατείας Βαρβάρα Ραφτοπούλου που είναι η εισηγήτρια επισήμανε ότι « ότι σε περίπτωση που μια αλλοδαπή επιχείρηση έχει ως μοναδικό αντικείμενο την εκμετάλλευση ακινήτου κυριότητας της, την οποία εν συνεχεία μεταβιβάζει νομίμως με αποτέλεσμα να εκλείπει κάθε αντικείμενο δραστηριότητά της, ενώ δεν ευρίσκεται πλέον στη δηλωμένη στην Ελλάδα έδρα της, η διακοπή αυτή της δραστηριότητάς της, η οποία μάλιστα είναι οριστική, ισοδυναμεί με λύση της επιχείρησης αυτής κατά την έννοια των φορολογικών διατάξεων».
Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Θεόδωρου Κασσελάκη υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη offshore είναι ενεργή, δραστήρια και δεν προκύπτει από πουθενά η λύση της, προσθέτοντας πως η παύση της δραστηριότητας της στην Ελλάδα δεν μπορεί να εκληφθεί ως διάλυσή της.
Το ΣτΕ αφού άκουσε τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις