Κώστας Καραμανλής: Οι προβληματισμοί και ανησυχίες για τα εθνικά μας θέματα είναι εύλογες και υπαρκτές
Παρέμβαση για τα εθνικά θέματα έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, στο περιθώριο εκδήλωσης. Πώς τοποθετήθηκε για τους «προβληματισμούς και τις ανησυχίες» που εκφράζονται για τα εθνικά θέματα.
- Η Μπλέικ Λάιβλι μηνύει για σεξουαλική παρενόχληση τον συμπρωταγωνιστή της,Τζάστιν Μπαλντόνι
- Δημήτρης Κόκοτας: Είμαστε αισιόδοξοι λέει η σύζυγός του
- Ζελένσκι: Είχαμε πολλές συναντήσεις με τον διευθυντή της CIA και είμαι ευγνώμων για τη βοήθειά του
- Νεκρός 16χρονος από χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο - Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν
Σε χαμηλότερους τόνους από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά μακριά από τα «ήρεμα νερά» της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν και τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη.
Οι αιχμές και οι ανησυχίες που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για ενδεχόμενες υποχωρήσεις- με σκοπό να προειδοποιήσει – έφερε εκνευρισμό στην κυβέρνηση και απασχόλησε όχι μόνον το Μαξίμου, αλλά και την αντιπολίτευση.
Παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για τα εθνικά θέματα
«Θέλω να υπογραμμίσω, οι προβληματισμοί και ανησυχίες που εκφράζονται για τα εθνικά μας θέματα είναι εύλογες και υπαρκτές», ανέφερε στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Πλάκα: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη», στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ακόμα, ο Κώστας Καραμανλής τάχθηκε υπέρ «των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία, αλλά με σταθερές θέσεις, πάντοτε διατυπωμένες με απόλυτη διαύγεια». Παρ’ όλα αυτά, ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν έτοιμος να μπει σε εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση με την Τουρκία όπως ακούγεται από κάποιες πλευρές τελευταία».
Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας
Ο Κώστας Καραμανλής που διατηρεί εδώ και καιρό αποστάσεις από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξήγησε πως: «Τους δημιουργεί η επιθετικότητα και ο αυξανόμενος αναθεωρητισμός της Τουρκίας. Η ανάδειξή τους στην ουσία ενισχύει τις πάγιες εθνικές μας θέσεις, ιδίως όταν εκφράζονται από υπεύθυνα χείλη» και συμπλήρωσε πως «είναι λάθος να αντιμετωπίζονται ως επικριτικές, εφόσον μάλιστα η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην εθνική γραμμή».
Οι αιχμές από τον Αντώνη Σαμαρά
Αξίζει να σημειωθεί ότι ηχηρές αντιδράσεις συναντά ο διάλογος με την Τουρκία στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ενδεικτική η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε εκδήλωση στη Λευκωσία, στην οποία αναφερόμενος στο Κυπριακό μίλησε για «λύσεις» άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι «μαγειρεύονται» (…). Ενώ την ίδια στιγμή σημείωνε ότι «τα… ήρεμα νερά, όταν οδηγούν σε σιωπηρή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις