Γάζα: Μόλις 30 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια περνούν καθημερινά – Τα λιγότερα «εδώ και πολύ καιρό»
Η κατάσταση στη Γάζα γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική για τους κατοίκους της Λωρίδας - Η ανάρτηση «κραυγή» του Φιλίπ Λαζαρίνι, επικεφαλής της UNRWA
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ο επικεφαλής της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Φιλίπ Λαζαρίνι κατήγγειλε ότι οι ισραηλινές αρχές επιτρέπουν μόνο 30 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια την ημέρα να περνούν στη Γάζα, κάτι που ισοδυναμεί στα λιγότερα εδώ και πολύ καιρό.
Το Ισραήλ όχι μόνο επιτίθεται αδιάκοπα, αλλά δεν επιτρέπει την είσοδο επαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας
Πρόκειται για μόνο το 6% των εμπορικών και ανθρωπιστικών προμηθειών που εισέρχονταν στη Γάζα πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023, έγραψε ο Λαζαρίνι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
Ο Λαζαρίνι προειδοποιεί ότι αυτό δεν φτάνει για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, «πολλοί από τους οποίους λιμοκτονούν, είναι άρρωστοι και βρίσκονται σε απελπιστικές συνθήκες».
Δείτε τη σχετική ανάρτηση – καταγγελία του Λαζαρίνι στο Χ:
#Gaza pic.twitter.com/7gA4XvzScn
— Philippe Lazzarini (@UNLazzarini) November 4, 2024
Η ακύρωση της συμφωνίας που «αποτελειώνει» τη Γάζα
Το Ισραήλ ενημέρωσε τη Δευτέρα την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η οποία είναι ο μεγαλύτερος πάροχος βοήθειας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ότι ακυρώνει μια συμφωνία συνεργασίας από το 1967, η οποία παρείχε νομική βάση για τις δραστηριότητές της.
Με μια νομικά δεσμευτική εντολή, το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης διέταξε τον Μάρτιο το Ισραήλ να ανοίξει περισσότερα χερσαία περάσματα για να επιτραπεί η είσοδος βοήθειας στη Γάζα.
Τα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική στο πλαίσιο της προσφυγής της που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις