Η Ριάνα έκανε μια ανάρτηση τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στο Instagram με χιούμορ και νόημα.

«Εγώ που προσπαθώ να πάω στις κάλπες με το διαβατήριο του γιου μου #VoteCauseICant (Ψηφίστε γιατί εγώ δεν μπορώ)» γράφει στη λεζάντα της η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας, υπενθυμίζοντας τη σημασία της ψήφου και γιατί πρέπει όλοι να ασκούν ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε μετά από αγώνες.

Η Ριάνα έχει δύο γιους με τον A$AP Rocky. Με τη συγκεκριμένη ανάρτηση η Ριάνα υπογράμμισε το δημοκρατικό δικαίωμα στην ψήφο καθώς παρόλο που οι γιοι της είναι πολίτες των ΗΠΑ, η ίδια γεννήθηκε στα Μπαρμπάντος.

Η Ριάνα αν και έχει μετακομίσει στις ΗΠΑ το 2005, δεν έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα.

Η Ριάνα δεν πήρε θέση υπέρ της Κάμαλα Χάρις ή του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο στο παρελθόν, μετά τη χρήση της επιτυχίας της «Don’t Stop the Music» ως μουσικό χαλί σε συγκέντρωση του Τραμπ η ομάδα της τραγουδίστριας απαίτησε τη διακοπή του τραγουδιού της στην προεκλογική του καμπάνια.

View this post on Instagram

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Το δικαίωμα ψήφου των γυναικών

Ξεκινώντας στα τέλη του 19ου αιώνα, εκτός από τις γυναίκες που εργάζονταν για την ευρεία οικονομική και πολιτική ισότητα και για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, οι γυναίκες προσπάθησαν να αλλάξουν τους νόμους ψήφου για να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

Προς επίτευξη του στόχου δημιουργήθηκαν εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί για το συντονισμό των προσπαθειών όπως η Διεθνής Συμμαχία των Γυναικών που ιδρύθηκε το 1904 στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Οι γυναίκες που κατείχαν ιδιοκτησία απέκτησαν το δικαίωμα ψήφου στη Νήσο του Μαν το 1881 και το 1893 οι γυναίκες στην τότε βρετανική αποικία της Νέας Ζηλανδίας.

Οι περισσότερες μεγάλες δυτικές δυνάμεις επέκτειναν τα δικαιώματα ψήφου στις γυναίκες κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς (1917), η Βρετανία και η Γερμανία (1918), η Αυστρία και οι Κάτω Χώρες (1919) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (1920).

Σημαντικές εξαιρέσεις στην Ευρώπη ήταν η Γαλλία, όπου οι γυναίκες δεν μπορούσαν να ψηφίσουν μέχρι το 1944, η Ελλάδα (1952) και η Ελβετία (1971).