OpenAI και Μπέζος επενδύουν σε ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη
Η αποτίμηση της startup Physical Intelligence που αναπτύσσει ευφυή ρομπότ και στηρίχθηκε από τον Τζεφ Μπέζος και την OpenAI φτάνει στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Physical Intelligence, μια startup ρομποτικής με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, συγκέντρωσε 400 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιβεβαίωσε η εταιρεία τη Δευτέρα στο CNBC, ενώ μεταξύ των επενδυτών είναι και ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.
Ακόμη, στους επενδυτές της startup επιχείρησης περιλαμβάνονται η OpenAI και οι επενδυτικές Thrive Capital και Lux Capital, δήλωσε εκπρόσωπος της Physical Intelligence. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο site της επιχείρησης αναφέρεται ότι μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνονται και οι Khosla Ventures και Sequoia Capital.
Η νέα αποτίμηση της Physical Intelligence είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερη από αυτή του πρώτου κύκλου του Μαρτίου, η οποία φέρεται να έφτασε στα 70 εκατομμύρια δολάρια με αποτίμηση 400 εκατομμύρια δολάρια. Ο τρέχων κατάλογος των εργαζομένων της περιλαμβάνει πρώην εργαζόμενου των Tesla, Google DeepMind και X.
Η startup που στηρίχθηκε και από τον Τζεφ Μπέζος επικεντρώνεται στο «να φέρει τεχνητή νοημοσύνη γενικής χρήσης στον φυσικό κόσμο», σύμφωνα με τον ιστότοπό της, και στοχεύει να το κάνει αναπτύσσοντας μοντέλα και αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης μεγάλης κλίμακας για την τροφοδοσία ρομπότ.
Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη
Η εταιρεία πέρασε τους τελευταίους οκτώ μήνες αναπτύσσοντας ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης «γενικής χρήσης» για ρομπότ, αναφέρει η Physical Intelligence σε ανάρτηση ιστολογίου, ελπίζοντας ότι αυτό το μοντέλο θα είναι το πρώτο βήμα προς τον τελικό στόχο της ανάπτυξης τεχνητής γενικής νοημοσύνης..
Το λεγόμενο AGI (Artificial general intelligence) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τεχνολογία AI που ισοδυναμεί ή ξεπερνά την ανθρώπινη διάνοια σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών.
Τα νέα έρχονται λίγες μέρες αφότου η OpenAI κυκλοφόρησε μια λειτουργία αναζήτησης στο ChatGPT που τοποθετεί την startup τεχνητής νοημοσύνης ώστε να ανταγωνίζεται καλύτερα τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google, το Bing της Microsoft και το Perplexity. Τον περασμένο μήνα, η OpenAI έκλεισε επίσης τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης με αποτίμηση 157 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το όραμα της Physical Intelligence είναι ότι μια μέρα οι χρήστες μπορούν «απλώς να ζητήσουν από τα ρομπότ να εκτελέσουν όποια εργασία θέλουν, όπως μπορούν να ζητήσουν από μεγάλα μοντέλα γλώσσας (LLM) και βοηθούς chatbot», έγραψε η startup στην ανάρτηση στο εταιρικό blog.
Σε διάφορα case studies, η Physical Intelligence περιγράφει λεπτομερώς πώς η τεχνολογία της θα μπορούσε να επιτρέψει σε ένα ρομπότ να πλύνει ρούχα, τραπέζια λεωφορείων ή να συναρμολογήσει ένα κουτί.
Πηγή: OT.gr
- HΠΑ: Νέα δήλωση υποστήριξης στο μαροκινό σχέδιο για αυτονομία της Δυτικής Σαχάρας
- Live Streaming: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
- Κλιματική αλλαγή: Τουλάχιστον 6,6 εκ. περιβαλλοντικοί πρόσφυγες το 2023 – Αποκαλυπτικοί χάρτες
- Ο Χάαλαντ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης για πρόστιμο 65 ευρώ
- Καιρός: Σύννεφα mammatus έκαναν την εμφάνισή τους σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη
- Λάος: Τους 6 έφτασαν οι θάνατοι τουριστών από αλκοόλ – Συλλυπητήρια εξέφρασε η κυβέρνηση