Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αμερικανικές εκλογές και τις «στρατηγικές» σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, σχολιάζει δηκτικά το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περισσός, «την ημέρα που ο λαός των ΗΠΑ καλείται να διαλέξει ανάμεσα στη ‘Σκύλλα’ και τη ‘Χάρυβδη’, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει προκαταβολικά τα διαπιστευτήριά του και στους δύο υποψηφίους προέδρους, δηλαδή είτε με Χάρις είτε με Τραμπ, η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να αποτελεί τον δεδομένο σύμμαχο των ΗΠΑ, πρωτοπαλίκαρο των επικίνδυνων ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή και να εμπλέκεται ενεργά στους δύο πολέμους στη γειτονιά μας».

«Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάτι καινούριο, άλλωστε και κατά την προηγούμενη θητεία του Τραμπ, τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή, όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ στη συνέχεια, πολύ πρόθυμα αναβάθμισαν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ και τον ‘διαβολικό’ πρόεδρό τους», σημειώνει με νόημα του ΚΚΕ.

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τις ελληνοαμερικανές σχέσεις

«Ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στρατηγικές. Και πιστεύω ότι ως προς το περιεχόμενό τους δεν θα επηρεαστούν», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, παράλληλα, «το γεγονός ότι αυτή η πολύ έντονη πόλωση και η σε ένα βαθμό τοξικότητα που βλέπουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί, πιστεύω αυτοτελώς. ένα πρόβλημα για τις δημοκρατίες μας. Και το λέω αυτό. διότι σε κάθε ευκαιρία δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω ότι στη δημοκρατία μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε ποτέ εχθροί. Η δημοκρατία προϋποθέτει τον στοιχειώδη σεβασμό προς την άποψη του άλλου. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πεδίο συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».

Μάλιστα, τόνισε πως η δημοκρατία προϋποθέτει την υγιή αντιπαράθεση διαφορετικών απόψεων, σχεδίων, οραμάτων για το μέλλον της χώρας. Όπως είπε, «επειδή η χώρα μας έχει και αυτή στο παρελθόν πληρώσει την τοξικότητα του πολιτικού διαλόγου, καλό είναι να το έχουμε αυτό πάντα υπόψη μας και να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία μας τελικά ενισχύεται όταν ο πολιτικός διάλογος γίνεται πολιτισμένα, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς αχρείαστες αντεγκλήσεις».