Συνταγή: Buddha bowl με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles
Μια συνταγή για ένα ισορροπημένο και υγιεινό πιάτο.
Άρωμα ανατολής είχε σήμερα η κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοίμασε μια ξεχωριστή συνταγή: buddha bowl με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles.
Για την ιστορία: τα buddha bowls, ξεκίνησαν ως ένα χορτοφαγικό πιάτο της κινεζικής, βουδιστικής κουζίνας των μοναχών. Σταδιακά, ο κόσμος άρχισε να προσθέτει και πρωτεΐνη στο πιάτα και σήμερα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα εδέσματα σε πολλά εστιατόρια.
Τα υλικά
200 γρ. noodles ρυζιού
1 κσ. μέλι
150 ml σόγια
2 κσ. λευκό ξύδι
100 γρ. φυστικοβούτυρο
400 γρ.στήθος κοτόπουλο
50 γρ. τζίντζερ
2 φρέσκα κρεμμύδια
3 κόκκινες πιπεριές τσίλι
2 καρότα
100 γρ. κουνουπίδι
80 γρ. αρακά
1 ματσάκι κόλιανδρος
Για το σερβίρισμα:
50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 αγγούρι
1 αβοκάντο
Το μυστικό
Σύμφωνα με τον σεφ, όταν το buddha bowl είναι έτοιμο, δεν τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλλά τα τρώμε ένα ένα.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα noodles ρυζιού και προσθέτουμε καυτό νερό από τον βραστήρα.
Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, λίγο πιπεριά τσίλι και λίγο κόλιανδρο.
Προσθέτουμε λίγο σόγια και με αυτόν τον τρόπο έχουμε φτιάξει τη βάση του buddha bowl.
Μετά έχουμε δύο επιλογές: ή στο μπολ στημάρουμε τα λαχανικά ή απλά τα έχουμε βράσει από πριν – στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε με τη δεύτερη επιλογή.
Για το dressing:
Σε ένα μίξερ βάζουμε φυστικοβούτυρο, σόγια, μέλι, λίγο ξύδι, λίγο σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.
Για το κοτόπουλο:
Το κοτόπουλο, αφού το έχουμε βράσει, το περιχύνουμε με το dressing. Αν δεν το θέλουμε βραστό, τότε βάζουμε πάνω από το κοτόπουλο το dressing και το ψήνουμε στον φούρνο.
Στήσιμο buddha bowl:
Αφού τα noodles είναι έτοιμα τα βάζουμε ως βάση στο πιάτο.
Και μετά παίρνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά – αρακά, καρότα, κουνουπίδι- και τα τοποθετούμε γύρω – γύρω πάνω στα noodles..
Τέλος περιχύνουμε το dressing πάνω από όλα τα υλικά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις