Τη γραμμή άμυνας του Ντόναλτ Τράμπ και την καμπάνια του για νοθεία παρακολουθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πέφτουν πάνω σε ομοιότητες όπως καταγγέλλουν με τις αφίσες του Κασσελάκη.

Παρά το κλίμα έντασης και τις συνεχείς καταγγελίες της πλευράς Κασσελάκη για απόπειρα αλλοίωσης της σύνθεσης του Συνεδρίου μέσω αθρόων αποκλεισμών εκλεγμένων συνέδρων από την επιτροπή νομιμοποίησης συνέδρων, στον ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι έχουν το βλέμμα του στραμμένο στις αμερικανικές εκλογές.

Στελέχη της πλειοψηφίας πάντως εν μέσω προεκλογικής αναμέτρησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για déjà vu μετά τις καταγγελίες του Στέφανου Κασσελάκη για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών συνέδρων που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

«Σας θυμίζει κάτι; Το έχετε δει σε ελληνική εκδοχή σε αντίστοιχες καρτέλες; Η μεθοδολογία είναι γνωστή, δεν είναι και τόσο πρωτότυπο αυτό που ζούμε, είναι μια κακής ποιότητας αντιγραφή» έγραψε ο Κώστα Ζαχαριάδης πέφτοντας πάνω σε μια αφίσα της καμπάνιας του Ντόναλτ Τραμπ «προστατέψτε την ψήφο».

Στην αφίσα αυτή ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στο πλαίσιο των διαχρονικών καταγγελιών του για νοθεία στις εκλογές καλεί τους ψηφοφόρους του να μην φύγουν από τα εκλογικά τμήματα αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μάλιστα στο κάτω μέρος της αφίσας παραπέμπει σε ειδική πλατφόρμα γράφοντας «αν υπάρχει πρόβλημα, κάντε αναφορά».

Τη σκυτάλη πήρε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Ελεφάντη η οποία σε ανάρτησή της σχολίασε:

«Βρείτε τις διαφορές: Τραμπ: Για όποιο εμπόδιο αντιμετωπίσετε είμαστε εδώ. Κασσελάκης: Για όποιο εμπόδιο αντιμετωπίσετε είμαστε εδώ» ανεβάζοντας δίπλα στην αφίσα Τράμπ και την πρόσφατη αφίσα του κ. Κασσελάκη με την παραπομπή στην παράλληλη πλατφόρμα «odikosmassyriza».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μάλιστα σε ανάρτησή της βρήκε ομοιότητες μεταξύ Τραμπ και Κασσελάκη μέσα από τη βιογραφική ταινία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ The Apprentice. «Trump o μαθητευόμενος του Roy Cohn Κασσελάκης ο μαθητευόμενος του Trump. Συγκλονιστικές οι ομοιότητες» γράφει εισαγωγικά η βουλευτής Θεσσαλονίκης και παραθέτει τις βασικές αρχές που ο δικηγόρος του Τραμπ του μιλά για το πως να χειραγωγήσει το κοινό με το «να ακολουθήσεις τρεις βασικές αρχές:

α) επίθεση, επίθεση, επίθεση: δημιουργείς φανταστικούς αντιπάλους και ιστορίες για αυτούς, τους επιτίθεσαι με όλα τα μέσα, τους απειλείς τους εκβιάζεις, τους συκοφαντείς!

β) δεν παραδέχεσαι ποτέ τίποτα από αυτά! Επιμένεις στο δικό σου αφήγημα, έτσι ώστε στο τέλος η δήθεν αλήθεια που παρουσιάζεις να μοιάζει πραγματικότητα!

γ) δεν αποδέχεσαι ποτέ την ήττα σου, αντίθετα την παρουσιάζεις σα νίκη!».