Αμερικανικές εκλογές: Ο Κλίντον, η 7η Οκτωβρίου και η ήττα της Κάμαλα Χάρις στο Μίσιγκαν
Στην εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις στο Μίσιγκαν για τις αμερικανικές εκλογές συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος Κλίντον, κάνοντας αναφορά στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.
Την τελευταία εβδομάδα πριν τις αμερικανικές εκλογές τα επιτελεία των δύο υποψηφίων έριξαν τα δυνατά τους χαρτιά στη μάχη για την ψήφο των Αμερικανών πολιτών.
Στους Δημοκρατικούς, η Κάμαλα Χάρις είχε με το μέρος της δύο πρώην προέδρους: τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπιλ Κλίντον. Και οι δύο θέλησαν με ομιλίες τους να προβάλουν τις θέσεις της Κάμαλα Χάρις και να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της.
Η βραδιά στο Μίσιγκαν
Το Μίσιγκαν είναι η πολιτεία με τις περισσότερες αραβικές, παλαιστινιακές και μουσουλμανικές κοινότητες και οι Δημοκρατικοί γνώριζαν ότι έπρεπε να παρουσιάσουν τις θέσεις τους με ξεκάθαρο τρόπο.
Άλλωστε, τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Μπάιντεν, μετά την έναρξη των συγκρούσεων στη Γάζα, δεν τους άφηναν πολλά περιθώρια.
Το ρόλο αυτό ανέλαβε να φέρεις εις πέρας ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον.
Ο Κλίντον βρέθηκε σε μια εκκλησία στο Muskegon Heights, παρουσιάζοντας την Κάμαλα Χάρις ως την υποψήφια πρόεδρο που θα προστατεύσει τη δημοκρατία, θα βελτιώσει την οικονομία για τους εργαζόμενους και θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής.
Η θέση του Κλίντον για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς
Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι είναι αυτό που επηρεάζει τους κατοίκους του Μίσιγκαν, ιδίως τις αραβοαμερικανικές κοινότητες της πολιτείας.
Έτσι, την ώρα που όλο και περισσότεροι γύριζαν την πλάτη στη Χάρις λόγω της στάσης που κράτησε ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπιλ Κλίντον αντί να δώσει τις απαντήσεις που ήθελαν να ακούσουν, υποστήριξε ότι το θέμα είναι «πολύ πιο περίπλοκο από ό,τι γνωρίζετε».
«Καταλαβαίνω γιατί οι νέοι Παλαιστίνιοι και Αραβοαμερικανοί στο Μίσιγκαν πιστεύουν ότι έχουν πεθάνει πάρα πολλοί άνθρωποι», δήλωσε η Κλίντον στη συγκέντρωση. Ωστόσο, τους ζήτησε να φανταστούν πώς θα ήταν αν ζούσαν σε κάποιο κιμπούτζ δίπλα στη Γάζα.
Όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου 2023, «οι πιο υπέρ της λύσης των δύο κρατών από όλες τις ισραηλινές κοινότητες ήταν αυτές που βρίσκονταν ακριβώς δίπλα στη Γάζα και η Χαμάς τις έσφαξε».
Στη συνέχεια ο Μπιλ Κλίντον αναφέρθηκε στους θανάτους αμάχων από το Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι «θα σε αναγκάσουν να σκοτώσεις αμάχους αν θέλεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου».
Όπως φαίνεται, τα λόγια του Μπιλ Κλίντον δεν βοήθησαν την εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις στο Μίσιγκαν, πολιτεία η οποία κατέληξε στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ.
- Μαγδεμβούργο: Ο ψυχίατρος είχε διατυπώσει απειλές τον Μάιο κάτω από ανάρτηση της υπουργού Εσωτερικών
- ΗΠΑ: Ο φαλακρός αετός κατάφερε να κατονομαστεί ως «εθνικό πτηνό» χάρη σε έναν 78χρονο με εμμονή
- Χούθι: Αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις κατά του Ισραήλ με πύραυλο και drones
- Ουκρανία: Ο Μπάιντεν ζητά από το Πεντάγωνο να εντατικοποιήσει τις παραδόσεις όπλων
- Συρία: Δεκατέσσερις νεκροί αστυνομικοί από στρατιώτες του έκπτωτου καθεστώτος Άσαντ
- «Μόνος στο Σπίτι»: Βρήκε αγοραστή η διάσημη έπαυλη του «Home Alone»