Σε πόσους δεν μας έχει συμβεί να θέλουμε τόσο πολύ να φάμε ένα γλυκό, αλλά να μην έχουμε όρεξη να γίνουμε χάλια στη κουζίνα; Απάντηση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, φτιάχνοντας μια συνταγή  εύκολη, χωρίς πολλά υλικά και σκέτη (σο)κόλαση.

Ο γνωστός σεφ μετέτρεψε σε ζαχαροπλαστείο την κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια φανταστική εκδοχή της σιροπιαστής σοκολατόπιτας. Μια συνταγή εύκολη, όσο γρήγορη μπορεί (περνάει από τον φούρνο, τι να κάνουμε;) αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Τα υλικά

Για το γλάσο:
250 κουβερτούρα σοκολάτας
100 ml γάλα
50 γρ. κακάο
300 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη

Για το κέικ:
200 γρ. αλεύρι γοχ
100 γρ. κακάο
180 γρ. μέλι
1 βανίλια
3 αβγά
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
280 ml γάλα
1 κγ. μαγειρική σόδα
1 κγ. μπέικιν πάουντερ
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι

Το μυστικό

Στη διαδικασία για το κέικ βάζουμε μέλι (έστω κι αν έχουμε βάλει ζάχαρη στο γλάσο) γιατί ανεβάζει την ένταση στη σοκολάτα.

Η διαδικασία

Για το γλάσο:

Σε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε ζάχαρη, σοκολάτα και κακάο.

Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ζεσταθεί για να κατέβει.

Για το κέικ:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε μαγειρική σόδα, βούτυρο (λιωμένο), χυμό πορτοκάλι και τρία αυγά.

Βάζουμε το μέλι, το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά.

Αφού βουτυρώσουμε ένα ταψί, προσθέτουμε το μείγμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 44 λεπτά.

Όταν ψηθεί το κέικ ρίχνουμε από πάνω το γλάσο.