Συνταγή: Συκώτι με μουστάρδα ριγανάτο και πουρέ γλυκοπατάτας
Μια συνταγή, που αν πετύχει, είναι σκέτο λουκούμι.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Είναι μια από τις πιο παρεξηγημένες πρώτες ύλες, με πολλούς να μην την επιλέγουν. Ωστόσο, το συκώτι θέλει τον τρόπο του και το σίγουρο είναι πως αν πετύχει η συνταγή, το τελικό αποτέλεσμα είναι σκέτο λουκούμι.
Μια τέτοια έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Μια συνταγή που όπως φάνηκε ούτε δύσκολη είναι ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρα. Απλά θέλει τον τρόπο της – και μεγάλη προσοχή στο συκώτι που παίρνουμε.
Τα υλικά
Υλικά 800 γρ. συκώτι γάλακτος
2 λευκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml νερό
100 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι πιπέρι
Για τον πουρέ:
800 γρ. γλυκοπατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
60 γρ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Η σωστή πρώτη ύλη: το συκώτι γάλακτος, μπορεί να είναι το πιο ακριβό, αλλά παράλληλα είναι και το πιο καλό. Και φυσικά θέλει υψηλή θερμοκρασία – είτε στο τηγάνι είτε στα κάρβουνα.
Η διαδικασία
Για τον πουρέ:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε γάλα, το καρότο, τη γλυκοπατάτα και το βούτυρο. Το αφήνουμε να βράσει για να μαλακώσουν τα υλικά.
Όταν έχουν μαλακώσει τα υλικά, τα «σπάμε» με ένα πιρούνι.
Για το συκώτι:
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε το συκώτι, για να το «θωρακίσουμε».
Όσο το σοτάρουμε ρίχνουμε κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε.
Προτού ολοκληρώσουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας στο τηγάνι ώστε να φτιάξουμε μια ωραία σάλτσα.
Όταν έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο παρασκευές, βάζουμε τον πουρέ στη βάση του πιάτου και προσθέτουμε το συκώτι από πάνω.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις