Συνταγή: Ζυμαρόπιτα με ελιές, φέτα και ντοματίνια
Μια συνταγή για πίτα, πανεύκολη και ότι πρέπει για τσίμπημα το Σαββατοκύριακο.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Όταν λέμε «πίτα» το μυαλό μας πάει σε μπελαλίδικες συνταγές από τη γιαγιά μας. Όμως, τα πράγματα δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι: υπάρχουν και πίτες πιο εύκολες και ταμάμ για το Σαββατοκύριακο. Όπως η συνταγή που έκανε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια πίτα πανεύκολη, γρήγορη και απολαυστική. Με λίγα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, χωρίς φρου φρου και αρώματα, μια συνταγή που είναι ιδανική για τα Σαββατοκύριακα και το τσίμπημα για τη λιγούρα.
Τα υλικά
500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
200 γρ βούτυρο αγελάδος
300 γρ. γιαούρτι
400 ml γάλα
250 γρ. φέτα
2 αβγά
3 κ.σ. ελιές ροδέλα μαύρες
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Να ακολουθήσετε τα βήματα και να μην φοβηθείτε τη συνταγή. Είπαμε, δεν έχει φρου φρου και αρώματα.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τρία αυγά, μπόλικο γιαούρτι, τις ελιές, τη φέτα, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο και ρίγανη.
Μόλις βάλουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε λίγο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αμέσως μετά, με ένα κουτάλι, προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα το αλεύρι.
Σε ένα ταψάκι, αφού του βάλουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε στο ταψί και το χτυπάμε ελαφρά για να «κάτσει».
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 180 βαθμούς και για 40 λεπτά. Αυτό ήταν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις