Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o

Συνταγή: Ελληνική καρμπονάρα με κριθαράκι και σύγκλινο

Μια συνταγή που ακούγεται ιταλική, αλλά όλη της η γεύση είναι ελληνική.

«Καρμπονάρα (η): αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας και συγκεκριμένα μακαρονάδα από την Ρώμη». Αυτή είναι η απάντηση που παίρνεις σε μια γρήγορη αναζήτηση της λέξης «καρμπνάρα». Ωστόσο γίνεται αυτή η συνταγή να γίνει ελληνική;

Spoiler alert: ναι, γίνεται και αυτή μας έδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και έφερε την Ιταλία στην Ελλάδα. Έφτιαξε μια συνταγή για καρμπονάρα με ελληνικά αρώματα: με κριθαράκι και σύγκλινο. Εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά. Διάθεση να έχεις.

Τα υλικά

500 γρ. χοντρό κριθαράκι
150 γρ. σύγκλινο σε κύβους
200 γρ. γραβιέρα Πάρου τριμμένη
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 κρόκους αυγών
1 κσ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το μυστικό

Τα αυγά. Το Α και το Ω για την καρμπονάρα, τα αυγά να είναι πολύ καλά. Χωρίς καλά αυγά, καλύτερα να μην τη δοκιμάσετε.

Η διαδικασία

Βράζουμε το κριθαράκι, όπως θα κάναμε για κάθε ζυμαρικό και κρατάμε το νερό (ζωμό) του, γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε μετά.

Σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) που έχει κάψει, ρίχνουμε πρώτα το σύγκλινο και το καβουρδίζουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους τέσσερις κρόκους αυγού, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την γραβιέρα και δύο κομμάτια βούτυρο.

«Χτυπάμε» το μείγμα στο μπολ με το μιξεράκι, ενώ την ίδια ώρα ρίχνουμε σιγά – σιγά το νερό (ζωμό) που έχουμε κρατήσει από το κριθαράκι.

Βγάζουμε από το μάτι το τηγάνι με το σύγκλινο και προσθέτουμε το κριθαράκι για να καβουρδιστεί κι αυτό και ανακατεύουμε.

Αφού καβουρδιστεί το κριθαράκι, γυρνάμε το τηγάνι στο μάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα του μπολ, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.

Μόλις δέσει η σάλτσα, η ελληνική καρμπονάρα είναι έτοιμη.

Must in

Αποκάλυψη in: Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις και του 15 μηνών Παναγιώτη στο «θρίλερ στην Αμαλιάδα»

Νέο πλήγμα στο σενάριο δολοφονίας πέντε μωρών από την 24χρονη Ειρήνη Μ. στην Αμαλιάδα. Κρίσιμες οι ιστολογικές εξετάσεις για το ίδιο παιδί που αναφέρεται ότι ήταν υγιές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024