Ουκρανία: Οι Βορειοκορεάτες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν, λέει ο στρατηγός Σίρσκι
Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε πως βορειοκορεάτες στρατιώτες αναμένεται να μπουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ουκρανίας, ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε χθες Σάββατο ότι υπάρχουν αναφορές πως βορειοκορεάτες στρατιώτες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ.
«Έχουμε πολλές αναφορές ότι βορειοκορεάτες στρατιώτες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων», έγραψε ο Σίρσκι σε ανάρτηση στο Facebook σχετικά με την επικοινωνία του με τον αμερικανό στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι, επικεφαλής του διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την Ευρώπη (U.S. European Command ή EUCOM).
Σύμβουλος του Τραμπ λέει πως προτεραιότητα στην Ουκρανία είναι η ειρήνη, όχι η επιστροφή εδαφών
Ο ουκρανός στρατηγός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή των μετώπων του πολέμου με τη Ρωσία, δυόμισι και πλέον χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, παραμένει «δύσκολη και εμφανίζει σημάδια κλιμάκωσης».
Ο Πούτιν επικύρωσε με νόμο τη συνθήκη αμοιβαίας άμυνας με τη Βόρεια Κορέα με το μυαλό στην Ουκρανία
Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε από τον Πούτιν και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Ιούνιο, καλεί τις δύο χώρες να σπεύσουν σε βοήθεια η μία της άλλης σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης. Ακόμα και σε ενεργό πόλεμο, όπως στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε σε νόμο συνθήκη για τη στρατηγική σύμπραξη της χώρας του με την Βόρεια Κορέα, η οποία περιλαμβάνει πρόβλεψη αμοιβαίας άμυνας, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 9/11.
Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε από τον Πούτιν και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Ιούνιο έπειτα από μια σύνοδο κορυφής στην Πιονγκγιάνγκ, καλεί τις δύο χώρες να σπεύσουν σε βοήθεια η μία της άλλης σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης. Η Άνω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου επικύρωσε τη συνθήκη αυτή την εβδομάδα, ενώ η Κάτω Βουλή την είχε υιοθετήσει τον περασμένο μήνα.
Ο Ρώσος πρόεδρος έχει θέσει ως όρο για την ειρήνη στην Ουκρανία την «ουδετεροποίηση» της χώρας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις