Αμαλιάδα-Γαλεντέρης: Δεν είναι αρκετές οι τοξικολογικές εξετάσεις για ασφαλές συμπέρασμα
Την άποψη ότι οι εξετάσεις δεν είναι πάντα επαρκείς για να εξαχθεί ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα, εξέφρασε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, για την υπόθεση στην Αμαλιάδα.
Δύσκολο φαίνεται ότι θεωρεί ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης να μπορέσουν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, στην υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα.
Τι είπε ο ιατροδικαστής για την υπόθεση στην Αμαλιάδα
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κος Γαλαντέρης, τόνισε ότι δεν περιμένει να προκύψει κάτι από τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς από μόνες τους δεν επαρκούν για να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα όσον αφορά την απόδοση υπαιτιοτήτων σε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας.
Παράλληλα, ανέφερε ότι όσον αφορά όλες τις πληροφορίες οι οποίες έρχονται εκ των υστέρων στο φως σχετικά με την οικογένεια και άλλα βρέφη, όταν γίνονται ως καταθέσεις στο πλαίσιο δικογραφιών αρμοδίως και ενόρκως, μπορούν να ληφθούν υπόψη. Όταν απλά αποτελούν συζητήσεις σε μέσα ενημέρωσης και εκτός επίσημου πλαισίου, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν.
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι μία ουσία μπορεί να εντοπιστεί στη σορό ενός νεκρού ατόμου αρκετό καιρό μετά τον θάνατο, όταν αυτή χορηγήθηκε αιφνιδιαστικά και συνδέθηκε αιτιωδώς με την επέλευση του θανάτου.
Αναφορικά με την περίπτωση πρόσκλησης ασφυξίας με τη χρήση μαξιλαριού, ο κος Γαλεντέρης ανέφερε ότι μια τέτοια ενέργεια συνήθως δεν προκαλεί εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο από τις οποίες μπορεί ο ιατροδικαστής να εξάγει συμπεράσματα, παρά μόνο μελάνιασμα το οποίο όμως μπορεί να οδηγήσει σε σειρά ενδεχομένων μεταξύ των οποίων και η ενέργεια αυτή.
Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών η υπόθεση
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, αποφασίστηκε η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση να περάσει πλέον στο Ανθρωποκτονιών.
Η σχετική ενημέρωση έχει γίνει προφορικά από τις εισαγγελικές αρχές και αναμένεται να γίνει και επίσημα η σχετική παραγγελία στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ.
Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η εισαγγελία ενημέρωση αρχικά ότι θα ζητηθεί η έρευνα για τους θανάτους των 4 πρώτων μωρών ωστόσο τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ζήτησαν να συμπεριληφθεί και ο τελευταίος θάνατος που αφορά τον μικρό Παναγιώτη, τον περασμένο Αύγουστο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις