Λίγο αέρα ανατολής με μια δόση γεύσεων made in USA είχε το σημερινό μενού στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Κι αυτό επειδή ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να κάνει μια συνταγή σολομού, με noodles ρυζιού και φυστικοβούτυρο.

Μπορεί με μια πρώτη σκέψη όλα αυτά τα υλικά να μην ταιριάζουν στο μυαλό μας, ωστόσο όταν μπουν στο τηγάνι, δένουν και κάνουν την διαφορά. Ενώ, όπως μας έδειξε ο γνωστός σεφ, ο  σολομός με λαχανικά και noodles ρυζιού γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Αρκεί να είμαστε οργανωμένοι.

Τα υλικά

3 φιλέτα σολομού
1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
2 κολοκύθια
2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 λευκό κρεμμύδι
2 λάιμ
150 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
30 ml σησαμέλαιο
400 γρ. noodles ρυζιού
3 κ.γ. σάλτσα τεριγιάκι
50 ml σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σουσάμι
1 ματσάκι κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Μα φυσικά το φυστικοβούτυρο, το οποίο -όσο κι αν δεν του φαίνεται με μια πρώτη σκέψη- πάει ταμάμ σε αυτή τη συνταγή.

Η διαδικασία

Για το dressing:

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε φυστικοβούτυρο, σόγια, τεριγιάκι, κόλιανδρο, κρεμμύδι, σκόρδο, λίγο σησαμέλαιο και το «χτυπάμε».

Για τα νουντλς:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα νουντλς, προσθέτουμε καυτό νερό από τον βραστήρα και σε τέσσερα λεπτά είναι έτοιμα.

Για τον σολομό:

Σε ένα τηγάνι που έχουμε προθερμάνει, βάζουμε σησαμέλαιο και προσθέτουμε: τον σολομό, την κόκκινη πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο.

Επόμενο βήμα: πάνω από τον σολομό ρίχνουμε το dressing  και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι.

Μετά προσθέτου χυμό από λάιμ και λίγο μέλι.

Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα νουντλς, τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά και το dressing.

Η συνταγή μέσα σε πέντε λεπτά είναι έτοιμη.