Φάμελλος: «Σχέδιο Μητσοτάκη και όχι Κασσελάκη να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση»
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να υπάρχει προστασία του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί «είναι πάνω από εμάς η εντολή που μας έχουν δώσει οι πολίτες»
«Οι δηλώσεις ότι τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αποχωρήσεις βουλευτών είναι στοιχεία και αποδείξεις ενός σχεδίου απαξίωσης και άλωσης του ΣΥΡΙΖΑ – ή ενός σχεδίου αποστασίας…», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος και ζήτησε να υπάρχει προστασία του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί «είναι πάνω από εμάς η εντολή που μας έχουν δώσει οι πολίτες».
«Ο Μητσοτάκης φοβάται τον σοβαρό και αξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ της προεδρίας μου στην ΚΟ» λέει ο Φάμελλος
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε, μιλώντας στο Open, ότι «οτιδήποτε άλλο είναι εξυπηρέτηση του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη, όχι του κ. Κασσελάκη. Του κ. Μητσοτάκη το σχέδιο είναι να μην έχει τον ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση».
Και συμπλήρωσε ότι «αν φοβάται κάποιον σήμερα και ο κύριος Μητσοτάκης και το σύστημα εξουσίας είναι έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα είναι σοβαρός και αξιόπιστος, όπως ήταν κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου στην ΚΟ».
Φάμελλος: Κάλεσμα στους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι όσοι απογοητεύτηκαν και αποστρατεύτηκαν. «Όσοι και όσες θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι τους, τους ζητώ να γυρίσουν», είπε, ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα αλλαγών με ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας και λογοδοσία.
Ο υποψήφιος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «η ηγεσία πρέπει να εγγυηθεί ότι οι αποφάσεις θα γίνονται σεβαστές και ότι δεν θα κυριαρχούν οι ομάδες, αλλά όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν λόγο. Θέλουμε κόμμα ενεργών πολιτών».
Οι προϋποθέσεις για να γίνει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση
Εφόσον, ο αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπερβεί αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η Χαριλάου Τρικούπη γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση και αυτόματα απολαμβάνει τα προνόμια που αυτή η ιδιότητα επιφέρει.
Προνόμια που κυρίως έχουν να κάνουν με τη σειρά με την οποία τοποθετούνται τα κόμματα και κυρίως το ποιος ακολουθεί κάθε φορά είτε τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού είτε των βουλευτών της ΝΔ (που παραμένει πλειοψηφία).
Αλλαγές πάντως υπάρχουν και στις τάξεις των ανεξαρτήτων οι οποίοι βλέπουν τον αριθμό τους να αυξάνεται από 14 σε 18. Για να δημιουργηθεί νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα πρέπει τουλάχιστον 10 από αυτούς να αποστείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και να ζητήσουν τη συγκρότησή της.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις