Συνταγή: Ριζότο μανιταριών
Μια συνταγή με συγκεκριμένα βήματα και πολύ υπομονή, ώστε να πετύχει το τελικό αποτέλεσμα.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Είναι ένα από τα πιο γευστικά πιάτα (αν πετύχει) και σίγουρα όλοι έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Ωστόσο, το ριζότο δεν είναι μια εύκολη συνταγή – έχει… θεμάτακια και πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά.
Για αυτό και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας το κάνει όσο πιο απλό γίνεται. Ριζότο μανιταριών η συνταγή που ετοίμασε στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, που μπορεί να μοιάζει εύκολη ωστόσο θέλει υπομονή ώστε να πετύχει το τελικό. Άλλωστε, το καλό ριζότο δεν είναι 100αρι, αλλά μαραθώνιος.
Τα υλικά
500 γρ. ρύζι αρμπόριο
2 λευκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
150 γρ βούτυρο αγελάδος
400 γρ. μανιτάρια champignon
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1250 λίτρα ζωμό μανιταριών
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
100 ml λευκό κρασί
2 κσ φρέσκο θυμάρι
250 γρ τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Το ριζότο είναι ένα πιάτο που θέλει υπομονή, να είσαι από πάνω και να ανακατεύεις. Όπως είπε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «ξέρεις γιατί είναι ωραίο το ριζότο; Γιατί όσο το φτιάχνεις μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου».
Η διαδικασία
Για ζωμό:
Στην αρχή βράζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε τον ζωμό που δημιουργείται, καθώς θα το χρησιμοποιήσουμε μετά στο ριζότο.
Για το ριζότο:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο, λίγο λάδι και προσθέτουμε το ρύζι, για να το θωρακίσουμε.
Προσθέτουμε πρώτα το κρασί και μόλις το «πιει» βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και λίγο ζωμό που είχαμε φτιάξει πριν.
Και τότε ξεκινάει η διαδικασία: ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζωμό, μέχρι το ριζότο να είναι έτοιμο – περίπου 20 λεπτά χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθεί το ριζότο.
Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο και παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις