Συνταγή: Βάσκικο cheesecake
Μια συνταγή, με πολύ λίγα υλικά, αλλά ένα γεμάτο και πλούσιο αποτέλεσμα.
- Τι γνωρίζουμε για τις εκρήξεις μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας - Νεκρός ο δράστης
- Καταρρακτώδεις βροχές παρέλυσαν τη Μάλαγα - Σε κόκκινο συναγερμό ξανά η πολύπαθη Βαλένθια
- Έξι στρατιώτες του Ισραήλ νεκροί σε μάχη στον Λίβανο, τουλάχιστον οκτώ θύματα σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς
- Πολυτεχνείο 1973: Η εξέγερση ενάντια στη Χούντα ξεκινά
Είναι κάτι σαν το εθνικό γλυκό των αμερικάνων: ο λόγος για το cheesecake. Ωστόσο οι βάσκοι, αποφάσισαν να «πειράξουν» τη συνταγή, να κάνουν τη δική τους παραλλαγή και το αποτέλεσμα είναι απλά φανταστικό.
Αυτή τη συνταγή παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Όπως τόνισε ο γνωστός σεφ δεν είναι καθόλου δύσκολο, καθώς έχει πολύ λίγα υλικά. Ωστόσο θέλει υπομονή, καθώς είναι ένα γλυκό που το φτιάχνεις σήμερα και το τρως 24 ώρες μετά. Αν αντέξεις.
Τα υλικά
800 γρ. τυρί κρέμα
280 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κσ. βανίλια
350 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. αλεύρι
1 κγ αλάτι
Το μυστικό
Δύο είναι τα μυστικά: η πολύ καλή κρέμα γάλακτος και η μεγάλη προσοχή στο στο ψήσιμο, καθώς θέλει σχετικά χαμηλή θερμοκρασία. Plus: μιλάμε για ένα γλυκό που το φτιάχνεις σήμερα και το τρως αύριο.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
Τα ανακατεύουμε λίγο με μια κουτάλα.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τα 6 αυγά, τα 50 γρ. αλέυρι και τα χτυπάμε όλα στο μίξερ.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 160 με 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Όταν βγει από τον φούρνο, το βάζουμε μια μέρα στο ψυγείο και το τελικό αποτέλεσμα είναι έτοιμο. Τέλειο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις