Πρώτος μεταγραφικός στόχος της Μπαρτσελόνα ο Γιόκερες (vids)
Ο Βίκτορ Γιόκερες φαντάζει ο ιδανικός για τον αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Μπαρτσελόνα, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το μέλλον του Πολωνού.
Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να έχει κλείσει τα 36 του χρόνια και να βαδίζει στα 37, η Μπαρτσελόνα έχει ήδη αρχίσει να σκέφεται την επόμενη μέρα στην κορυφή της επίθεσής της. Το εκπληκτικό ξεκίνημα που κάνει στη φετινή σεζόν ο Πολωνός μπορεί να έχει σταματήσει τη μουρμούρα που είχε δημιουργηθεί στο φινάλε της περσινής, ωστόσο τα χρόνια περνάνε και οι Καταλανοί θα πρέπει να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο αθλητικός διευθυντής του κλαμπ, Ντέκο, που έχει θέσει ως πρώτο στόχο την απόκτηση του Βίκτορ Γιόκερες, όπως αναφέρουν στην Ισπανία. Ο Σουηδός κάνει απίθανα πράγματα για δεύτερη σερί σεζόν με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και όπως είναι λογικό έχει μπει στο στόχαστρο των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, με το επόμενο βήμα στην καριέρα του να μοιάζει θέμα χρόνου.
Μετά τα 43 γκολ με 15 ασίστ σε 50 ματς πέρσι, ο 26χρονος άσος έχει φέτος ήδη 23 γκολ με 4 ασίστ σε 18 συμμετοχές. Σύμφωνα με την «Sport», η τιμή εκκίνησης για τον Γιόκερες θα είναι στα 60-70 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που δεν θεωρείται και εξωπραγματικό με βάση τα δεδομένα της αγοράς τα τελευταία χρόνια. Για την Μπαρτσελόνα βέβαια των οικονομικών προβλημάτων, είναι πολλά τα λεφτά και σίγουρα αν δοθούν για τον Γιόκερες το προσεχές καλοκαίρι, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για ανάλογες κινήσεις στη συνέχεια.
Πέρα από το οικονομικό όμως, υπάρχει και η παράμετρος Λεβαντόφσκι. Αν ο Πολωνός παίξει στο 55% των φετινών αγώνων (από 45 λεπτά και πάνω), τότε το συμβόλαιό του θα ανανεωθεί αυτόματα για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι το 2026 δηλαδή. Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Θα δεχτεί ο Γιόκερες να μοιραστεί μία σεζόν με τον Λεβαντόφσκι όντας στο πικ της καριέρας του; Αλλά και πώς θα φανεί αυτό στον Πολωνό, εφόσον μάλιστα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σε όλη τη σεζόν φέτος (19 γκολ και 2 ασίστ σε 17 συμμετοχές);
Από την άλλη, αν η Μπαρτσελόνα δεν κινηθεί για τον Γιόκερες το καλοκαίρι και αφήσει την υπόθεση για το επόμενο, είναι πολύ πιθανό να δει τον Σουηδό να καταλήγει σε άλλη ομάδα ή να εκτοξευθεί η τιμή του αν παραμείνει στην Σπόρτινγκ. Ο Λεβαντόφσκι είναι ξεκάθαρο πως θέλει να μείνει στην Μπαρτσελόνα – τουλάχιστον – μέχρι το 2026, γι’ αυτό και έχει κλείσει τα αυτιά του σε προτάσεις που του έχουν γίνει κατά καιρούς από Σαουδική Αραβία και διάφορους εξωτικούς προορισμούς.
Το θέμα είναι πώς θα χειριστεί την κατάσταση η Μπαρτσελόνα. Αν του πει για παράδειγμα πως έχει αποφασίσει να κινηθεί για τον Γιόκερες και πως εκείνος θα περάσει σε δεύτερη μοίρα του χρόνου, τότε είναι δεδομένο πως και ο Λεβαντόφσκι θα αντιδράσει. Όπως και να ‘χει, η Μπάρτσα καλείται να πάρει μία απόφαση άμεσα καθώς με τη σεζόν που κάνει ο Γιόκερες, λογικά δεν θα είναι για πολύ καιρό διαθέσιμος.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Ελλάδα επικράτησε άνετα με 18-9 της Ρουμανίας κάνοντας ουσιαστικά «ζέσταμα» για τον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Έξι στα έξι για την ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 28 πόντους και 4 ασίστ κι έτσι η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 88-73 επί της αξιόμαχης Καρδίτσας για την 1η αγωνιστική της φάσης των «16» του Basket Champions League
Ρεπορτάζ από την Κροατία αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Σλάβεν Μπελούπο για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Αντριάνο Γιάγκουσιτς. Ο Μπενίτεθ έχει ήδη έρθει σε επαφή μαζί του.
LIVE: Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.