Τι πιο ωραίο από ένα Σαββατοκύριακο, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις, να πηγαίνεις μεσημέρι με τους φίλους σου σε ένα μεζεδοπωλείο; Τι γίνεται όμως όταν στα χαλάει ο καιρός; Τότε φέρνεις το μεζεδοπωλείο στο σπίτι σου. Και μια συνταγή, για τέτοιες περιπτώσεις, ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά αποφάσισε να φτιάξει πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους. Και μην αγχώνεσαι: είναι μια συνταγή που φτιάχνεται αρκετά εύκολα, χωρίς πολύ κόπο και… τρόπο. Απλές και λίγες κινήσεις.

Τα υλικά

Για το χούμους:
300γρ ρεβύθια
Χυμός από 3 λεμόνια
100 ml νερό
1 κσ. κύμινο
200 γρ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο

Για το μοσχάρι:
500 γρ. μοσχάρι σπαλομίτα
3 πιπεριές κόκκινες κέρατο
3 πιπεριές πράσινες κέρατο
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τσίλι
100 ml κόκκινο κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα του χούμους και της γλυκύτητας από το κρέας είναι αυτό που απογειώνει το πιάτο.

Η διαδικασία

Για το μοσχάρι:
Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε πρώτα το κρέας και μετά προσθέτουμε: τον πελτέ, τον μαϊντανό, τις πράσινες πιπεριές και τις κόκκινες πιπεριές.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.

Για το χούμους:
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα προβασμένα ρεβύθια και προσθέτουμε: το κύμινο, σκόρδο, λεμόνι, λίγο μαϊντανό, λίγο λάδι και χτυπάμε.

Βάζουμε το χούμους στο πιάτο, ρίχνουμε από πάνω την τηγανιά και καλή μας όρεξη.