Συνταγή: Πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους
Μια συνταγή που θα σου δώσει την αίσθηση ότι έχεις φύγει από την πόλη και χαλαρώνεις σε ένα μεζεδοπωλείο.
Τι πιο ωραίο από ένα Σαββατοκύριακο, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις, να πηγαίνεις μεσημέρι με τους φίλους σου σε ένα μεζεδοπωλείο; Τι γίνεται όμως όταν στα χαλάει ο καιρός; Τότε φέρνεις το μεζεδοπωλείο στο σπίτι σου. Και μια συνταγή, για τέτοιες περιπτώσεις, ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά αποφάσισε να φτιάξει πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους. Και μην αγχώνεσαι: είναι μια συνταγή που φτιάχνεται αρκετά εύκολα, χωρίς πολύ κόπο και… τρόπο. Απλές και λίγες κινήσεις.
Τα υλικά
Για το χούμους:
300γρ ρεβύθια
Χυμός από 3 λεμόνια
100 ml νερό
1 κσ. κύμινο
200 γρ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
Για το μοσχάρι:
500 γρ. μοσχάρι σπαλομίτα
3 πιπεριές κόκκινες κέρατο
3 πιπεριές πράσινες κέρατο
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τσίλι
100 ml κόκκινο κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Η αντίθεση ανάμεσα στην οξύτητα του χούμους και της γλυκύτητας από το κρέας είναι αυτό που απογειώνει το πιάτο.
Η διαδικασία
Για το μοσχάρι:
Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε πρώτα το κρέας και μετά προσθέτουμε: τον πελτέ, τον μαϊντανό, τις πράσινες πιπεριές και τις κόκκινες πιπεριές.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.
Για το χούμους:
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα προβασμένα ρεβύθια και προσθέτουμε: το κύμινο, σκόρδο, λεμόνι, λίγο μαϊντανό, λίγο λάδι και χτυπάμε.
Βάζουμε το χούμους στο πιάτο, ρίχνουμε από πάνω την τηγανιά και καλή μας όρεξη.
- «Ενδιαφέρον της Τότεναμ για τον Τζίμα»
- Μαριγκόνα: Η καλλονή που «γκρέμισε» το ΣΕΦ και το Instagram μίλησε για τις τελευταίες μέρες της ζωής της
- Επιχειρήσεις: Γιατί έρχεται «ψαλίδι» στην κερδοφορία τους – Οι τρεις λόγοι
- Στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΝΟ Ρεθύμνου ο Ολυμπιακός
- Δημοκρατία σημαίνει δικαιώματα των μειοψηφιών…
- Το Διπλανό Δωμάτιο: Η συναισθηματική φόρτιση του Πέδρο Αλμοδόβαρ