Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τα αυγά τώρα δικαιώνονται

Τα αυγά τώρα δικαιώνονται

Όλοι έχουμε ακούσει ότι τα αυγά αυξάνουν τη χοληστερόλη. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη, αυτό ίσως να είναι και ένας μύθος.

Πολλοί αποφεύγουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αυγών, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε διαιτητική χοληστερόλη, καθώς πιστεύουν ότι έτσι αυξάνεται και η χοληστερόλη στο αίμα. Ωστόσο, τώρα, επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι μπορεί τελικά να μην είναι τόσο επιβλαβή για την υγεία μας… Μάλιστα, μπορεί τα αυγά να είναι και ευεργετικά!

Συγκεκριμένα, Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο ανέλυσαν τα δεδομένα υγείας 890 ανδρών και γυναικών με σκοπό να επαναξιολογήσουν τη διατροφική τους αξία και παρατήρησαν ότι η κατανάλωση 2 έως 4αυγών την εβδομάδα συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης.

Επιπλέον, από τις 531 γυναίκες που εξετάστηκαν, όσες ανέφεραν ότι έτρωγαν περισσότερα αυγά, εμφάνισαν μικρότερη μείωση στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη. Όσον αφορά τους άνδρες, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν περισσότερα αυγά σημείωσαν καλύτερα σκορ στα γνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients, τα αυγά είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα, που θα μπορούσαν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, μια επίδραση που φαίνεται να βοηθά στην προστασία από τη γνωστική έκπτωση.

Η ερευνητική ομάδα προσθέτει ότι τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αμινοξέα και χοληστερόλη και αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν στη διατήρηση της δομής και της λειτουργίας των νευρώνων στον εγκέφαλο.

Οι συγγραφείς της μελέτης επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους παρέχουν πρόσθετες ενδείξεις ότι εάν ένα τρόφιμο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι είναι κακό για το οργανισμό μας.

Απολαυστικές συνταγές με αυγά, για όλα τα γούστα

Πίτσα με αυγό και ρόκα: Η αγαπημένη μας πίτσα στην σπιτική και πιο υγιεινή εκδοχή της.

Αυγοφέτες με φυστικοβούτυρο και μπανάνα: Έχετε ξαναδοκιμάσει τέτοιο french toast;

Αλμυρά muffins αυγού: Mια «πλούσια» σε πρωτεΐνη και «φτωχή» σε θερμίδες επιλογή πρωινού.

«Χωριάτικη» ομελέτα: Αυτή η συνταγή είναι το τέλειο «πάντρεμα» της κλασικής ομελέτας με τη χωριάτικη σαλάτα.

Αυγά σκραμπλ με σολομό: Αυτά τα superfood scrambled eggs είναι μια γευστική και χορταστική επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά.

Σάντουιτς ομελέτας με μανιτάρια: Αρμονικές στρώσεις ομελέτας ανάμεσα σε τραγανά λαχανικά και φέτες χωριάτικου ψωμιού συνθέτουν ένα αγαπημένο αλμυρό πρωινό, που προσφέρει ενέργεια ολόκληρη την ημέρα.

* Πηγή: Vita

Must in

Ερευνητική ομάδα ρίχνει «φως» με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα στις αιτίες του σεισμού του 1956 στην Αμοργό

Ο σεισμός στην Αμοργό σημειώθηκε στις 9 Ιουλίου 1956, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης. Το μέγεθός του κυμάνθηκε μεταξύ 7,2 και 7,8 Ρίχτερ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024