«Μπορεί η  24χρονη Ειρήνη Μ. να σκότωσε τον πέντε μηνών Παναγιώτη  στις αρχές του περασμένου Αυγούστου στην Αμαλιάδα , παρ ότι γνώριζε ότι ήταν στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης  από τον Οκτώβριο του 2023 για τον θάνατο των δύο παιδιών της και της μικρής  της αδελφής της αφού  υπήρχε από τότε υπερπροβολή των υποθέσεων  αυτών  από τα ΜΜΕ;

Γιατί οι  συγγενείς του μικρού Παναγιώτη δεν ανέφεραν οτιδήποτε για τυχόν εμπλοκή της Ειρήνης  Μ στον θάνατο του μωρού , μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου οπότε κι άρχισαν να διατυπώνουν σχετικές υπόνοιες σε τηλεοπτικές εκπομπές (σ.σ κυρίως του MEGA);   Γιατί  όμως κι  οι αιτιάσεις τους τον Οκτώβριο αφορούσαν κυρίως τον θάνατο του μωρού στο νοσοκομείο και τις τυχόν ευθύνες των γιατρών;

Μπορεί να επιβεβαιωθεί  ότι η 24χρονη είναι η δολοφόνος των πέντε παιδιών – σύμφωνα με τα σενάρια που διατυπώνονται- από την στιγμή που για ένα από αυτά (σ.σ το δεύτερο της  Ειρήνης Μ.) εκφράζεται η βεβαιότητα από γιατρούς του Παίδων και ιατροδικαστές ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και το  άτυχο μωρό παρουσίαζε διαδοχικά   σημαντικά προβλήματα υγείας  από τα οποία αποβίωσε;

Πως μπορεί να παρομοιάζεται η υπόθεση της 24χρονης Ειρήνης Μ, με την άλλη στην Πάτρα με τους θανάτους  των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας , όταν στην παλαιότερη αυτή περίπτωση  υπήρχε η ανεύρεση της   κεταμίνης,   το   ακραίο εύρημα της «αγενεσίας φλεβοκόμβου» αλλά κι η λανθασμένη επίκληση της  «ηπατικής ανεπαρκείας»  που οδήγησαν στην απόρριψη των ιατροδικαστικών πορισμάτων κι ακολούθως στην  καταδίκη της μητέρας τους ;  Κάτι που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στην νεότερη υπόθεση…

Πως επιχειρείται αυτή η σύγκριση αφού στην παλιά «υπόθεση της Πάτρας»   αφού τότε υπήρχαν 65 επιβαρυντικές καταθέσεις από ιατρούς , νοσηλευτές   έξι  νοσοκομείων αλλά κι ιατροδικαστές;  Κι ενώ στην τωρινή περίπτωση της Ειρήνης Μ. δεν υπάρχει κανένα τέτοιο εύρημα, οι τέσσερις από τις πέντε ιαιτροδικαστικές εξετάσεις  απέδωσαν τους θανάτους  ισάριθμων  παιδιών σε παθολογικά αίτια κι ενώ  ουδείς γιατρός ή νοσηλευτής διατυπώνει   σχετικές υπόνοιες;»

Έξι ερωτήματα

Τα εξι αυτά σημαντικά ερωτηματικά διατυπώνονται από στελέχη κρατικών  αρχών  σχετικά με την  πολύκροτη «υπόθεσης της Αμαλιάδας»  που βρίσκεται στο προσκήνιο τον τελευταίο μήνα.

Με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής να λαμβάνει καταθέσεις σε Αττική κι Ηλεία από τουλάχιστον 15 μάρτυρες που αφορούν τον θάνατο  των τεσσάρων (σ.σ των δύο παιδιών της 24χρονης Ειρήνης Μ  και των δύο παιδιών δύο γυναικών φίλων της που ήταν παρούσα) από τα πέντε παιδιών που απεβίωσαν την περίοδο 2021 -2024 .

Μέχρι στιγμής δεν έχει ερευνηθεί ο θάνατος, το 2014 , της αδελφής της 24χρονης που θεωρείται τυπικά «παραγεγραμμένο» αδίκημα αφού αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια   συνεκτιμάται ότι τότε η Ειρήνη Μ. ήταν ανήλικη.

Σε μία προσπάθεια των αρχών ασφαλείας να βρεθούν τυχόν αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τους θανάτους των παιδιών αυτών.  Το  ενδιαφέρον εστιάζεται και στις καταθέσεις (σ.σ έχουν ήδη αρχίσει)  ιατρών , νοσηλευτριών από τα νοσοκομείο Παίδων και μίας αποκλειστικής νοσοκόμας που παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας του παιδιού της Ειρήνης Μουρτζούκου που πέθανε εκεί το φθινόπωρο του 2023 αλλά κι αν εκείνη   είχε τα περιθώρια να προχωρήσει σε κάποια ύποπτη ενέργεια.

Με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να επισημαίνουν   ότι «μέχρι στιγμής λαμβάνονται καταθέσεις απ όλα τα σχετιζόμενα πρόσωπα. Όμως τα πάντα εξαρτώνται από τα πορίσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων  του πέντε μηνών Παναγιώτη που πέθανε στις αρχές Αυγούστου 2024 –ενώ δεν είχε προβλήματα υγείας- που αναμένονται σε λίγες ημέρες.

Αν τα πορίσματα αναδεικνύουν ανθρωποκτονία του Παναγιώτη , τότε σε συνδυασμό και με τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με τα τεκταινόμενα της μοιραίας βραδιάς του θανάτου του , θα δημιουργήσουν νέα απτά δεδομένα στο σύνολο αυτής της ιστορίας.

Όμως αν  δεν βρεθεί σαφές ίχνος εγκληματικής ενέργειας  και στον θάνατο αυτού του πέμπτου παιδιού  είτε  με χορήγηση τοξικής ουσίας ή με ευρήματα  σε δύο τρία όργανα του που καταδεικνύουν ασφυκτικό θάνατο,  το πιθανότερο να μην υπάρχει τεκμηρίωση για δολοφονία των παιδιών.

Σε μία τέτοια περίπτωση και μία υποτιθέμενη ομολογία της Ειρήνης Μ.   δεν θα έχει καμιά αξία αφού μπορεί εύκολα να ανακληθεί αφού οι θάνατοι θα αποδίδονται  ιατροδικαστικά σε παθολογικά αίτια.

Και αυτό γιατί και για τους προηγούμενους  τέσσερις θανάτους  της περιόδου 2014-2023 υπάρχουν ιατροδικαστικά πορίσματα που δεν έχουν προφανή κενά –όπως στην άλλη υπόθεση της Πάτρας – και δεν μπορεί εύκολα να αμφισβητηθούν  πέρα από τα σενάρια που αναπτύσσονται δημοσίως, τις υπόνοιες που διατυπώνονται, τις αλληλοκατηγορίες κλπ»

Σύμφωνα πάντως με ορισμένες αρχικές πληροφορίες μέχρι στιγμής οι τοξικολογικές εξετάσεις του μικρού Παναγιώτη δεν έχουν ανιχνεύσει ύποπτη ουσία. Kάτι που αν τελικώς   επιβεβαιωθεί θα δυσχεράνει την επιβεβαίωση του «σεναρίου» για κοινή εγκληματική   ενέργεια στους πέντε θανάτους  και όλα θα εναποτίθενται στην ιστολογική εξέταση , με το δεδομένο ότι στο άτυχο  μωρό  δεν βρέθηκαν ίχνη   εξωτερικών κακώσεων.