Συνταγή: Αλμυρό κέικ με γραβιέρα και αλλαντικά
Μια συνταγή κόντρα σε όλα ήξερες έως σήμερα για τα κέικ.
- Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη, καταιγίδες από την Παρασκευή - Έρχονται «λευκά» Χριστούγεννα
- Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μαθητής από την Πάτρα σε πενθήμερη - Του έδωσαν ποτό με ούρα και τον χτύπησαν
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
- Η Νικόλ Κίντμαν απαντά με «αγένεια» στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του Babygirl και διχάζει
Όταν κάποιος μας μιλάει για κέικ, το μυαλό μας πάει στο γλυκό – ιδικά σε κέικ με σοκολάτα. Ωστόσο, τι θα λέγατε για ένα αλμυρό κέικ; Μια τέτοια συνταγή αποφάσισε να κάνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, αποφάσισε να πάει κόντρα σε όλα όσα γνωρίζαμε για τα κέικ έως σήμερα και παρουσίασε μια πολύ εύκολη και με λίγα υλικά συνταγή, που αποτελεί ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας – ενώ κάθεται και πολύ εύκολα σε ένα δείπνο.
Τα υλικά
400 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
100 γρ. βούτυρο
80 ml γάλα
4 αυγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. γραβιέρα
150 γρ. καπνιστό χοιρινό
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κγ μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Τα βασικά υλικά είναι τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα, για να γίνει ωραίο το μείγμα. Από εκεί και πέρα, ο καθένας προσθέτει ότι υλικά θέλει.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε δυνατά.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και αλευρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε δυνατά.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο μέσα και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: πιπεριές, γραβιέρα και μπέικον.
Αφού ανακατέψουμε λίγο ακόμα το μείγμα, το βάζουμε σε μια φόρμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο, το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις