Συνταγή: Φιογκάκια με κόκκινη σάλτσα και τόνο
Μια συνταγή εύκολη, ελαφριά και ότι πρέπει για το βραδάκι αν έχεις λιγούρες.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Βράδυ καθημερινές, είχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά, καθυστέρησες να επιστρέψεις στο σπίτι και σκέφτεσαι τι να φας, γιατί νιώθεις το στομάχι σου έτοιμο να ξεκινήσει επανάσταση. Τι κάνεις; Αν η πρώτη σου κίνηση είναι να παραγγείλεις από έξω, θα σου λέγαμε να το σκεφτείς ξανά. Δεν είναι δύσκολο να βρεις μια συνταγή που να είναι εύκολη, ελαφριά και πεντανόστιμη.
Σαν αυτή που έκανε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, έκανε φιογκάκια με κόκκινη σάλτσα και τόνο. Ναι, δεν είναι ένα πιάτο πρωτότυπο ούτε θα πάει για αστέρι Michelin, αλλά είναι μια απλά και απίστευτα γευστική συνταγή. Άλλωστε, χρειάζονται και αυτές στη ζωή μας.
Τα υλικά
500 γρ, φιογκάκια
80 ml ελαιόλαδο
320 γρ. τόνος σε νερό
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
2 λευκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. κάπαρη
50 γρ. ελιές μαύρες σε ροδέλα
100 γρ. λιαστές ντομάτες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Τον τόνο τον ρίχνουμε στο τηγάνι με το νερό του, ώστε να πάρει η σάλτσα και τα ζυμαρικά λίγο παραπάνω από τη γεύση του.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και προσθέτουμε αρχικά κρεμμύδι και σκόρδο για να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε τη λιαστή ντομάτα, την κάπαρη, τις ελιές, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και τον τόνο με το νερό.
Αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο αλάτι, τη σάλτσα ντομάτας και τα φιογκάκια, τα οποία είναι προσβρασμένα.
Ανακατεύουμε καλά και σε λίγο η συνταγή είναι έτοιμη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις