Νέα ερωτήματα δημιουργούνται στην αμφιλεγόμενη υπόθεση στην Αμαλιάδα, με τον ερευνώμενο θάνατο πέντε μωρών την περίοδο 2014-2024 μετά τα δεδομένα από την τοξικολογική εξέταση του τελευταίο παιδιού –του 15 μηνών Παναγιώτη που απεβίωσε στις αρχές Αυγούστου – κι οι οποίες, όπως αποκαλύπτει το in δεν εντόπισαν την ύπαρξη οποιασδήποτε ύποπτης ουσίας.

Το πόρισμα αυτό με «καθαρές τοξικολογικές» του συγκεκριμένου παιδιού που αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, αποτελεί νέο πλήγμα στο «σενάριο» που έχει διατυπωθεί δημοσίως, ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ίσως οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια με ύποπτη την 24χρονη Ειρήνη Μ. που δηλώνεται ότι ήταν παρούσα σε όλα τα θλιβερά συμβάντα.

Παράλληλα αποτελεί επιβεβαίωση σχετικού ρεπορτάζ του in προ τριημέρου που αναφερόταν στα κενά αυτής της υπόθεσης αλλά και τις αρχικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων τοξικολογικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι κι οι άλλες ιατροδικαστικές εξετάσεις για τα τέσσερα παιδιά που είχαν αποβιώσει προ του Παναγιωτάκη την περίοδο 2014-2023 απέδιδαν με βεβαιότητα τους θανάτους σε παθολογικά αίτια, ενώ και σε αυτά οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν άνευ εντοπισμού ύποπτης ουσίας.

Επιπλέον δεν υπάρχουν ασφαλείς μαρτυρίες ιατρών ή ιδιωτών, στα πλαίσια σχετική έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, ότι η 24χρονη προχώρησε σε εγκληματική επίθεση.

Πλέον το τελευταίο πόρισμα που αναμένεται –σε περίπου 10-20 ημέρες- είναι εκείνο για τις ιστολογικές εξετάσεις στο 15 μηνών παιδί που ας σημειωθεί ότι δεν παρουσίαζε κάποιο αντιληπτό πρόβλημα υγείας.

Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο ύποπτο εύρημα που παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια η σχετική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ θα λάβει νέα ώθηση και διάσταση. Όμως σε περίπτωση που κι οι εν λόγω τελευταίες ιατροδικαστικές αναζητήσεις δεν εντοπίσουν κάτι ύποπτο, τότε πιθανόν ο φάκελος της Ειρηνης Μ. να κλείσει ύστερα κι από συνολικό πόρισμα που αναμένεται να συντάξουν δύο πραγματογνώμονες που θα διορισθούν από τις αρχές ασφαλείας για να συνεκτιμήσουν όλα τα ιατροδικαστικά δεδομένα.

Με στελέχη των διωκτικών αρχών να επαναλαμβάνουν ότι αντίθετα με την εικόνα που υπάρχει σε τμήμα της κοινής γνώμης η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει μέχρι τώρα τουλάχιστον οποιοδήποτε τεκμήριο για να στηριχθεί η θεωρία της εγκληματικής ενέργειας και συλλέγει καταθέσεις που δεν αναδεικνύουν κάτι σημαντικό κι απτό, πέρα από εκτιμήσεις και πιθανολογήσεις που δεν συμβαδίζουν με τα ευρήματα των ιατροδικαστών.