Συνταγή: Γιουβαρλάκια της μαμάς
Μια συνταγή που δεν θέλει τόσο κόπο όσο νόμιζες, αλλά περισσότερο τρόπο από όσο θα ήθελες.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Υπάρχουν πάντα εκείνα τα πιάτα που θα μας θυμίζουν τη μαμά και τα παιδικά μας χρόνια. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και αυτή η συνταγή: τα γιουβαρλάκια. Στο μυαλό μας θα είναι πάντα μπελαλίδικο, αλλά τελικά να μην είναι και το πιο δύσκολο φαγητό. Τουλάχιστον αν ακολουθήσουμε τα βήματα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, μας ταξίδεψε στα σχολικά μας χρόνια. Ετοίμασε γιουβαρλάκια, μια συνταγή που παραδέχτηκε ότι είναι μπελαλίδικη αλλά όχι και δύσκολη. Όρεξη να έχεις και όλα γίνονται.
Τα υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα
120 γρ. ρύζι γλασέ
120 γρ. ξερό κρεμμύδι
10 κλωνάρια δυόσμος
6 κλωνάρια άνηθος
5 κλωνάρια μαϊντανός
1 αυγό
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Το πρώτο βήμα είναι ο ζωμός. Για αυτό σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καρότο, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και προσθέτουμε ζεστό νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη και λίγο πατάτα, καθώς το άμυλο βοηθάει να «δεθεί» η σάλτσα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και το ρύζι, προσθέτουμε και τα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό), το αλάτι, το πιπέρι, λίγο λάδι και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια.
Κάνουμε «μπάλες» τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό.
Τέλος, φτιάχνουμε το αυγολέμονο και η συνταγή είναι έτοιμη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις