Υπάρχουν πάντα εκείνα τα πιάτα που θα μας θυμίζουν τη μαμά και τα παιδικά μας χρόνια. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και αυτή η συνταγή: τα γιουβαρλάκια. Στο μυαλό μας θα είναι πάντα μπελαλίδικο, αλλά τελικά να μην είναι και το πιο δύσκολο φαγητό. Τουλάχιστον αν ακολουθήσουμε τα βήματα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, μας ταξίδεψε στα σχολικά μας χρόνια. Ετοίμασε γιουβαρλάκια, μια συνταγή που παραδέχτηκε ότι είναι μπελαλίδικη αλλά όχι και δύσκολη. Όρεξη να έχεις και όλα γίνονται.

Τα υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα
120 γρ. ρύζι γλασέ
120 γρ. ξερό κρεμμύδι
10 κλωνάρια δυόσμος
6 κλωνάρια άνηθος
5 κλωνάρια μαϊντανός
1 αυγό
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Η διαδικασία

Το πρώτο βήμα είναι ο ζωμός. Για αυτό σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καρότο, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και προσθέτουμε ζεστό νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη και λίγο πατάτα, καθώς το άμυλο βοηθάει να «δεθεί» η σάλτσα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και το ρύζι, προσθέτουμε και τα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό), το αλάτι, το πιπέρι, λίγο λάδι και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια.

Κάνουμε «μπάλες» τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό.

Τέλος, φτιάχνουμε το αυγολέμονο και η συνταγή είναι έτοιμη.