Να φύγετε, να πάτε αλλού: Πέντε βήματα για να «εξαφανιστεί» από το μυαλό σου
Είναι το πρόσωπο που σκέφτεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ; Που έχει κάνει «κατάληψη» στο μυαλό σου; Ήρθε η στιγμή να βγει.
Είναι η τελευταία σου σκέψη πριν κοιμηθείς και η πρώτη που κάνεις όταν ξυπνήσεις. Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς αλλά ούτε και να χαλαρώσεις. Αυτό το άτομο έχει κυριολεκτικά κάνει κατάληψη στο μυαλό σου.
Ίσως είναι κάποιος που αγαπάς αλλά δεν ανταποκρίνεται στα συναισθήματά σου. Μπορεί να είναι κάποιος που σε αγαπάει αλλά για κάποιο λόγο σε απογοήτευσε. Είτε είναι κάποιος που αντιπαθείς, είτε κάποιος που σε αντιπαθεί, σίγουρα θα προτιμούσες να μη σπαταλάς την ενέργειά σου σε υποθετικά σενάρια και επίπονες αναμνήσεις.
Δοκίμασε τις παρακάτω στρατηγικές για να ανακτήσεις τον έλεγχο των σκέψεων σου και να γυρίσεις σελίδα οριστικά:
Προσδιόρισε το «γιατί»
Το να εμβαθύνεις σε αυτή την ερώτηση μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί είσαι ακόμα κολλημένος/η και ίσως να σε οδηγήσει σε κάποια λύση.
Επικεντρώσου στα γεγονότα
Δεν είναι ασυνήθιστο να δημιουργούμε ρομαντικές ή εξιδανικευμένες εκδοχές ανθρώπων ή καταστάσεων στο μυαλό μας, ειδικά όταν ο χρόνος έχει ξεθωριάσει τις πιο ρεαλιστικές αναμνήσεις.
Οι άνθρωποι έχουν περισσότερες «αποχρώσεις» από το σωστό και το λάθος ή το καλό και το κακό, αλλά οι προκαταλήψεις της μνήμης μπορεί να διαστρεβλώσουν την εικόνα τους.
Αποδέξου την πραγματικότητα
Ανεκπλήρωτη αγάπη, άδικη μεταχείριση… Αυτές οι σκέψεις μπορεί να επιστρέφουν συνεχώς επειδή δεν έχεις ακόμη αποδεχτεί την πραγματικότητα της κατάστασης.
Άσε να βγουν στην επιφάνεια τα συναισθήματα χωρίς να τα κρίνεις ή να το καταπιέσεις.
Δώσε χρόνο
Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι ο χρόνος τα γιατρεύει όλα. Η αναμονή είναι η πιο αποτελεσματική στρατηγική αλλά και η πιο δύσκολη.
Στο μεταξύ προσπάθησε να κρατήσεις μια υγιή απόσταση από τις καταστάσεις του παρελθόντος, μείνε στο παρόν και βρες έναν θετικό περισπασμό που θα σε ανακουφίσει.
Βάλε την αυτοφροντίδα σε πρώτο πλάνο
Όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας, είμαστε λιγότερο επιρρεπείς στο άγχος και τις επιπτώσεις του και είμαστε σε θέση να κάνουμε καλύτερες επιλογές επειδή νιώθουμε πιο «γεμάτοι» και πιο συγκεντρωμένοι.
Μερικές ανάσες καθαρού αέρα και μια βόλτα με τα πόδια μπορούν να ηρεμήσουν το νευρικό μας σύστημα και να αποβάλλουν τις αρνητικές σκέψεις.
* Πηγή: Vita
- Πετρούσεφ: «Ο Αταμάν παίζει με επτά παίκτες και έχει τρεις τίτλους σε τέσσερα χρόνια»
- ΣΥΡΙΖΑ για αυξήσεις διοδίων: Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα ταπείνωσης της αγοραστικής δύναμης
- Νέα Ορλεάνη: Ποια ήταν τα θύματα της επίθεσης – Νέοι, φοιτητές και εργαζόμενοι ανάμεσα στους νεκρούς
- Ο Φοίβος Δεληβοριάς, η παλαιστινιακή μαντίλα και η εμπέδωση του ΤΙΝΑ
- Αποτυχίες
- Το κλάμα που έγινε viral και ράγισε καρδιές: Γκραντ μάστερ στο σκάκι χάνει τον αγώνα και ξεσπά σε λυγμούς