Συνταγή: Λαχταριστό κιουνεφέ
Μια συνταγή ταξίδι στις γεύσης της ανατολής.
- Κατέθεσε τη μήνυση εναντίον του Πολάκη η Αθηνά Λινού - «Έφερα πάνω από 50.000 έγγραφα»
- Μιλένα Αποστολάκη: Στη συνείδηση του κόσμου το ΠΑΣΟΚ είναι στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και καιρό
- Τα ζώδια σήμερα: Αστρολογία ώρα μηδέν
- Το φαινόμενο Σαμπρίνα Κάρπεντερ «διδάσκει» από μια νέα στάση στο σεξ στα live της και τρελαίνει το διαδίκτυο
Υπάρχουν τα γλυκά τα κλασικά που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Υπάρχουν όμως και τα άλλα, που είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που ξέρουμε: όπως η συνταγή που έκανε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ένα ταξίδι στις γεύσης της ανατολής.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά επέλεξε να φτιάξει κιουνεφέ, μια συνταγή σίγουρα όχι από τις συνηθισμένες μας.
Για όσους δεν γνωρίζουν: το κιουνεφέ είναι παραδοσιακό αραβικό επιδόρπιο, που φτιάχνεται με λεπτή ζύμη εμποτισμένη σε γλυκό σιρόπι ζάχαρης και συνήθως με στρώσεις τυριού ή με άλλα συστατικά, όπως πηχτή κρέμα ή ξηρούς καρπούς, ανάλογα με την περιοχή.
Τα υλικά
200 γρ. αγελαδινό βούτυρο
300 γρ. κανταΐφι
300 γρ. μυζήθρα γλυκιά
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
3 γρ. κρόκο Κοζάνης
Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
1 λεμόνι τον χυμό
Το μυστικό
Το σιρόπι το φτιάχνουμε πρώτο, αλλά το βάζουμε τελευταίο, να έχει κρυώσει.
Η διαδικασία
Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τους κρόκους Κοζάνης, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα.
Για το κιουνεφέ:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο λιωμένο και προσθέτουμε το κανταϊφι, αφού το έχουμε «χτενίσει» (δηλαδή έχουμε σπάσει τις ίνες).
Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα τη γλυκιά μυζήθρα και τη μοτσαρέλα.
Μόλις βάλουμε κανταϊφι και από πάνω, στη συνέχεια το «πατάμε» με τα χέρια και προσθέτουμε βούτυρο.
Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά, το γυρνάμε με πιάτο και ψήνουμε και την άλλη πλευρά.
Τέλος, όσο είναι ζεστό το κιουνεφέ προσθέτουμε το σιρόπι που έχει κρυώσει. Τόσο όσο «τραβήξει».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις