Συνταγή: Μακαρονάδα τσουχτή
Μια συνταγή, παραδοσιακή μανιάτικη και με λίγα υλικά.
- Ζωή χωρίς μετρητά - Η χώρα που σχεδόν μηδένισε τις συναλλαγές με χρήμα
- Η στιγμή που ο Παλαιστίνιος επιτίθεται με λοστό στην 29χρονη στα Εξάρχεια - Νέο βίντεο ντοκουμέντο
- Μαγείρεψε για ευάλωτους ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ – «Κάθε μικρή προσφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά»
- Το άγριο έγκλημα που στιγμάτισε την Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 1965
Όσοι πάνε συχνά διακοπές στη Μάνη, τότε αυτή τη συνταγή όχι απλά την ξέρουν αλλά την έχουν «τιμήσει» ουκ ολίγες φορές. Για τους υπόλοιπους, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος τους δίνει ευκαιρία και να τη μάθουν και να την κάνουμε με τα χεράκια τους.
Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά επέλεξε να φτιάξει μια από τα πλέον παραδοσιακά και κλασικά μανιάτικα πιάτα: μακαρονάδα τσουχτή. Ή για να τα λέμε τα πράγματα πιο εύκολα, αυτά τα μακαρόνια που έχουν ένα τηγανικό αυγό πάνω τους. Σίγουρα τα έχετε δει έστω και σε φωτογραφίες. Μια συνταγή που έχει ελάχιστα υλικά αλλά μόνο εύκολη δεν είναι: θέλουν προσοχή τα βήματα, αλλά αν πετύχει η γεύση θα σας αποζημιώσει.
Τα υλικά
500 γρ. μακαρόνια Νο5
400 γρ. μυζήθρα ξερή
100 ml ελαιόλαδο
40 γρ. αγελαδινό βούτυρο
6 αυγά
1 κγ. μπούκοβο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Μπορεί να μοιάζει εύκολη αλλά δεν είναι. Το μυστικό είναι στην ξερή μυζήθρα που πρέπει να την κάψεις, χωρίς να… καεί όμως.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι που καίει, ρίχνουμε πρώτα λάδι και μετά το βούτυρο για να λιώσει.
Η πρώτη κίνηση είναι να ρίξουμε μέσα την ξερή μυζήθρα – ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί. Θέλουμε να τραγανίσει και να γίνει «ξανθό».
Μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο τηγανάκι κάνουμε ένα τηγανητό αυγό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις